Bingo Rimérs avslöjande för Filmtopp – planerar en långfilm

Bingo Rimér avslöjar för Filmtopp – planerar en långfilm

Eric Diedrichs
08 september 2023 kl. 18:09

Har alltid velat göra film

I en exklusiv intervju med Filmtopp berättar Bingo Rimér att han planerar att göra en långfilm. Om den kommer handla om honom själv eller inte, lämnar vi osagt, men visst verkar det så!

Bingo Rimér och Julia Franzén är just nu aktuella med realityserien Bingo & Julia Prime Video. Inför premiären ställde Filmtopps Eric Diedrichs några frågor till Bingo på Amazons "blå matta" och då uppdagades det att Bingo har planer på att ta klivet från TV-rutan till filmens värld.

Bingo Rimér avslöjar för Filmtopp – planerar en långfilm

Det är alldeles uppenbart att Bingo är en passionerad filmälskare. Efter en het diskussion som involverar punkter som: dagens finkänsliga filmklimat,"hur skitnödig svensk film är", en hyllning till svågern Linus Sandgren, som Oscarsbelönades för sitt filmfoto i La La Land, och en diss mot "alla reklamregissörer som pular på sina filmer i all evighet", frågar vi honom om han inte själv vill göra en film:

– Att göra långfilm har alltid varit min största, största dröm. Jag kan säga så här, jag har gjort en pilot för en film och satt ihop ett team. Jag har en idé som jag vill göra, men sen så är det som så, i min dysfunktionella hjärna, att jag inte kan förhålla mig till tid. Jag kan bara se att jag ska göra filmen, men om du skulle fråga mig hur lång tid det tar att springa härifrån och hem, så skulle jag bara tänka "det tar inte så lång tid". Det är därför jag alltid kommer för sent, eftersom jag alltid gör en för optimistisk uppskattning.

Julia Franzén och Bingo Rimér
Julia Franzén och Bingo Rimér. Foto: Filmtopp Int.

Bingo drar till med "ljuga-minen"

Den här filmen som du säger att du planerar och vill göra, vad är det för slags genre på den?

– Den är, vad ska man säga, baserad på en sann historia.

Om dig själv?

– Nu kommer jag att göra "ljuga-minen" [ser påkommen ut]. Men jag är bara med som någon sorts exekutiv producent, som lägger grunden. Nu har ju det öppnats upp och vi har vår reality på Prime Video. Och det är så jävla kul.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer med Bingo Rimérs långfilmsplaner.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL