BESKEDET: Robert Gustafsson tänker inte återvända till Björnes magasin

BESKEDET: Robert Gustafsson tänker inte återvända till Björnes magasin

Axel Diedrichs
04 maj 2024 kl. 11:05

Komikern släcker hoppet om en comeback

Robert Gustafsson avslöjade nyligen att han kommer ta tillbaka ett av sina klassiska barnprogram. Men att göra om Björnes magasin är inget han ser framför sig.

Tidigare i veckan blev det klart att Robert Gustafsson, 59, ska ta tillbaka sitt barnprogram Felix och Fenix som rullade i början på nittiotalet med helt nya avsnitt på SVT. Den nya säsongen heter Felix och Fenix godnattsaga och har premiär i höst. Många vill nu veta om den folkkäre komikern har planer på att väcka liv i ännu en av sina tittarfavoriter, Björnes magasin, men baserat på hans egna besked verkar det inte särskilt sannolikt. När han gästade Efter fem tidigare i veckan berättar han varför.

BESKEDET: Robert Gustafsson vill inte återvända till Björnes magasin
Robert Gustafsson i "Efter fem". Foto: TV4.

"Jag är tveksam"

Björnes magasin rullade mellan 1987-2004 och följer den egensinniga björnen Björne som gillar pepparkakor, hans vän snigeln, och deras tidning. Barnprogrammet är en av de allra största klassikerna och det är väl knappast förvånande att folk drömmer om en comeback. Men om man tar tillbaka programmet för en ny satsning så ska vi inte räkna med att Robert Gustafsson är ombord. När han i onsdags dök upp i Efter fem fick han frågan om vi det blir något mer av Björnes magasin, och beskedet han gav var inte det som många hade hoppats på:

– Då måste vi hitta nån som inte är rädd för klaustrofobi och som vill krypa in i den där dräkten igen. Jag är tveksam, säger han till hela studions besvikelse.

Hur jobbigt det är att kliva in i dräkten förstår kanske inte vi som tittar, men tydligen är det en väldigt tuff sak. Därför får vi ge all cred till Jörgen Lantz som gjorde det i tveklöst flest avsnitt, i perioden mellan 1987-2000.

Men, man ska väl aldrig säga aldrig. Filmtopp håller dig uppdaterad om det skulle ske någon ändring i frågan framöver.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL