Detta dog Matthew Perry av – dödsattest släppt

Bekräftat: Matthew Perry dog med narkotika i kroppen

Axel Diedrichs
16 december 2023 kl. 09:12

Vänner-stjärnans dödsorsak nu fastställd

Efter en lång tids ovisshet har det kommit fram att Matthew Perry från "Vänner" dog med det narkotikaklassade preparatet ketamin i kroppen.

Den 28 oktober lamslogs världen av nyheten om att Vänner-stjärnan Matthew Perry har gått bort. Han hittades drunknad i sin bubbelpool och gick inte att rädda. Men när dödsattesten gjordes offentlig i mitten av november kunde man fortfarande inte fastställa vad som var orsaken bakom skådespelarens död. Ytterligare en månad senare har vi fått mer klarhet i saken.

Bekräftat: Matthew Perry dog med narkotika i kroppen
Foto: NBC.

Matthew Perry hade narkotika och opioider i kroppen

Nu avslöjar TMZ att Matthew Perry hade narkotika i kroppen. I obduktionsrapporten står det att han dog av ”akuta effekter av ketamin”, något som han ska ha fått utskrivet en och en halv vecka tidigare för att behandla sin depression. Men enligt rapporten ska det inte ha varit den utskrivna dosen som låg bakom hans död, utan ett annat ketamin. 

De akuta effekterna av ketaminet Perry tog uppges ha lett till andningssvårigheter och ett överbelastat hjärta som sedan resulterade i drunkning. Vidare rapporterar TMZ att buprenorfin, ett beroendeframkallande läkemedel med opioider som är kraftigt smärtstillande, har hittats i hans kropp. Inga andra spår av narkotika kunde hittas, inte heller någon alkohol.

Det är känt att Matthew Perry under stora delar av sitt liv slet med ett svårt missbruk, vilket är också något som han själv berättar nära om i sin biografi Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

Matthew Perry blev 54 år gammal.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL