Beck-filmen som Peter Haber har sett om flest gånger

Peter Haber pekar ut bästa Beck-filmen – sett om den flest gånger

Filmtopp
Uppdaterad 07 juli 2024 kl. 12:44 | Publicerad 08 juli 2023 kl. 17:10

Väljer en klassiker med honom och Mikael Persbrandt

I en intervju med Filmtopp berättar Peter Haber om Beck-filmen som han sett om flest gånger. Ledtråd: det är en av de äldre med honom och Mikael Persbrandt.

Den nu 70-årige skådespelaren Peter Haber är ännu en gång tillbaka i ropet. Inte bara är han aktuell med familjedramat En dag kommer allt det här bli ditt som regisserats av Andreas Öhmanutan också de nya Beck-filmerna på C More. I en intervju med Filmtopp tittar Peter Haber tillbaka på den berömda filmserien och berättar om Beck-filmen han sett om flest gånger. 

Beck-filmen som Peter Haber sett om flest gånger
Peter Haber. Foto: Eric Diedrichs / Filmtopp Int.

Att se sig själv på film är någonting som många skådespelare ogillar. När Filmtopp går till botten med hur Peter Haber känner inför att se sina egna prestationer framför kameran, menar han att det fungerar ifall produktionerna är tillräckligt gamla: 

– Det finns någon Beck-film som vi gjorde under allra första svängen som jag har tittat på för att den råkade gå nu kring jul eller någonting. Det har gått så många år, så då kan jag lugnt sitta och se filmen utan att bli så fixerad vid mig själv. Man tycker ju alltid att man är omgiven av begåvade människor, som till och med är ganska vackra, så mitt upp i alltihop frågar man sig själv varför de ens frågade om jag ville vara med.

Han fortsätter:

– Så att någon Beck-film har jag väl sett någon eller några gånger, men jag väntar helst in i det längsta alltså. 

Beck-filmen som Peter Haber sett om flest gånger
Ur "Öga för öga" (1998) med Mikael Persbrandt och Peter Haber. Foto: Nordisk Film.

Klassiker från 1998 är Beck-filmen som Peter Haber sett om flest gånger

När Filmtopp frågar Peter Haber vidare ifall det finns någon särskild film om Martin Beck och hans brottslösande team, som han sett om fler gånger än de andra svarar han: 

Öga för öga. Bland annat för att min fru är med i den och jag vill se vad hon gör. Men det var ju som sagt på 90-talet, det var längesedan.

I den klassiska Beck-filmen som regisserades av Kjell Sundvall ser vi Haber och Mikael Persbrandt sida vid sida när en rad mord upptäcks runt om i landet. De verkar vara helt utan samband, men alla med den gemensamma nämnaren att offren fått sina ögon utskurna efter att de mördats.

"Öga för öga" var den fjärde Beck-filmen Peter Haber gjorde. Snart får vi se honom i "Quid Pro Quo" som kommer till C More. Filmen är den 48:e som han gör i serien.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL