Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Suicide Squad.

Kommande DC filmer och serier 2021

David Lindahl | Lista
17 januari 2021
David Lindahl | Lista
17 januari 2021

Här är några DC-produktioner att se fram emot under 2021.

Är du ett fan av DC Comics och kan knappt vänta på deras nya produktioner. Då har vi något för dig. Under 2021 kommer DC att släppa flera nya och även återkommande produktioner – filmer som serier. Här är en samlad lista över nyheter från DC under 2021.

Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash, Green Lantern, Green Arrow och John Constantine – DC har ett arsenal av superhjältar till sitt förfogande och är ett av världens största seriehus. 

DC Comics grundades 1934 och blev snabbt ett populärt seriehus som erbjud storslagen eskapism både under andra världskriget, och perioden efter. Sedan 50-talet gör DC även film och tv, med framför allt stora genombrott under 60-talet med Adam West som Batman, och på 70-talet när Christopher Reeves för första gången spelade Stålmannen. 

MER LÄSNING: 

Kommande Marvel filmer 2021

I dag går DC huvud mot huvud med det andra stora seriehuset Marvel, om vem som egentligen är regent på tronen av superhjältar. DC håller just nu på att utveckla deras gemensamma värld där hjältar som Wonder Woman, Batman och Superman både får egna och gemensamma filmer, och serier.

Med stora framgångar inom både film och serier, fortsätter DC att leverera produktioner för den ivrigt väntande publiken. Nu under 2021 väntar många godbitar och vi har samlat alla kommande serier och filmer som är att vänta under året.

DC-serier under 2021

Zack Snyder's Justice League

Justice League.
Foto: Warner Bros.

Den största snackisen från DC under 2021 är utan tvekan Zack Snyders nya version av Justice League. 2017 släpptes originalfilmen till blandade recensioner. Snyder fick tragiskt lämna produktionen innan den var klar. Han ersättes av Marvels stora man Joss Whedon som då ska ha spelat in massor med nytt material och ändrat handlingen avsevärt.

Efter mycket om och men stod det klart att Zack Snyder fick möjligheten att göra klart sin vision av Justice League och släppa på nytt. Resultatet blir en miniserie på fyra avsnitt som kommer gå att streama på HBO Max under våren, följt av ett avsnitt som samlar allt i en enda film. Förväntningarna är givetvis stora och Snyder har i visst mån satt sitt eget rykte på spel. Om han klarar det återstår att se.

Läs Filmtopps recension av Justice League (2017).

Titans

Titans.
Foto: HBO Max.

Under 2021 kommer även den tredje säsongen av DC:s populära serie Titans att ha premiär. Titans föäljer en rad unga superhjältar och deras kamp mot ondska och misär. Titans har drabbats hårt av nedstängningar på grund av pandemin, men väntas ändå ha premiär någon gång under 2021. Även en fjärde säsong av Titans är att vänta, en säsong som kan komma att bli den sista.

Superman & Lois

Superman and Lois.
Foto: CW.

Fans av Stålmannen se hit. Har du någon gång undrat över hur Clark Kent och Lois Laine skulle kunna balansera ett vardagsliv som föräldrar samtidigt som han är en superhjälte och hon en upptagen journalist? Den nya serien Superman & Lois ger svar på exakt detta. I februari under 2021 har Superman & Lois premiär för de som vill se världens populäraste superhjälte rädda världen och sedan flyga hem och byta blöjor.

Pennyworth

Pennyworth.
Foto: Epix.

"Pennyworth" är serien om Bruce Waynes butler Alfred och om hans liv före han blev Batmans hjälpreda. I serien är Alfred en ung elitsoldat som bor i London och tjänar sitt land. Den andra säsongen pausades halvvägs in efter fem avsnitt i slutet av december och väntas upptas igen under 2021, med fem avsnitt till. Huruvida det blir en tredje säsong av Pennyworth är i nuläget oklart. 

DC-filmer under 2021

The Suicide Squad

Suicide squad.
Foto: Warner Bros.

Uppföljaren till den internationellt sågade "Suicide Squad" är planerad att ha premiär i augusti under 2021. När Guardians of the Galaxy-regissören James Gunn annonserades som den nya regissören tändes en gnutta hopp hos många fans som vill se en bra film där DC-skurkar samarbetar mot en gemensam fiende. 

Många skådseplare från första filmen kommer att återvända. Rollistan består bland andra av Margot Robbie, Viola Davis, Joel Kinnaman, Idris Elba, Nathan Fillon, John Cena och Peter CapaldiDavid Ayers som regisserade första filmen fick motta mycket kritik och har även gått ut och bett om ursäkt för den. Det återstår att se om James Gunn hamnar i samma situation, eller om det blir succé. 

Black Adam – premiär 2021?

Black Adam.
Foto: DC.

Dwayne Johnson skulle göra sin entré in i superhjältevärlden under 2021 som den starke Black Adam. Men av allt att döma blir denna film uppskjuten till 2022 och därför får fansen troligen vänta längre på att se The Rock flyga runt med superkrafter.

För fler listor --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL