Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Utvandrarna.

Statister sökes till nyinspelningen av Utvandrarna

David Lindahl | Nyhet
18 maj 2020
David Lindahl | Nyhet
18 maj 2020

Ska bli en ny tolkning av Vilhelm Mobergs bok Utvandrarna.

Känner du barn i åldrarna 3–16 år som skulle kunna passa som statister? Nu söker nyinspelningen av Utvandrarna barn till inspelningen.

Vilhelm Mobergs bok "Utvandrarna" om svenskar som i slutet av 1800-talet utvandrade till USA är en klassisk berättelse och ett kulturarv i Sverige.

1971 filmatiserade Jan Troell berättelsen med band andra Max von Sydow, Liv Ullman och Monica Zetterlund. De senaste decenniet har det ryktats en del om en nyinspelning och under 2015 rapporterades det att Daniel Espinosa blivit anlitad som regissör för en ny film.

I oktober förra året rapporterades det dock att Espinosa klivit åt sidan för den norske regissören Erik Poppe som bland annat gjort filmen Utøya 22. Genom sitt eget produktionsbolag är han även med och producerar den kommande filmen som var planerad att påbörja inspelning nu under 2020.

Nu rapporterar statist.se att produktionen just nu letar efter barn som kan agera som statister. Det är fem barn som sökes i åldrarna 3–16 år, två pojkar och tre flickor. Känner du något barn som kan passa är det bara att anmäla sig på hemsidan.

Läs också om att Japan öppnar sina biografer igen.