Japansk bio öppnar igen

Japansk bio öppnar igen

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 13 maj 2020 kl. 18:05

Japans regering lättar på landets restriktioner.

Japan, som står för en stor mängd av biokonsumtionen, lättar på sina restriktioner från och med 15 maj. Av landets 47 prefekturer kommer 34 stycken att öppna sina biografer.

I Japan har man, som i de flesta länderna, stängt sina biografer till följd av coronaviruset som härjar. Nu rapporterar Variety att de öppnar majoriteten av deras salonger. Deras två största kedjor, Toro Cinemas och Aeon Cinemas, kommer att öppna sina portar i 34 av landets 47 prefekturer. De kvarstående 13 stycken, däribland Tokyo och Osaka, avvaktar med att öppna och siktar istället på att kunna göra det vid månadsskiftet. 

Robert Pattinson i "Tenet".
Robert Pattinson i "Tenet", filmen som kan öppna svenska biografer igen. Foto: Warner Bros.

I Sverige är Filmstaden fortsatt stängd. Det spekuleras nu i att The Dark Knight och Dunkirk-regissören Christopher Nolans efterlängtade spionthriller Tenet kan bli den hetaste blockbustern att locka tillbaka svenska folket till biograferna i sommar. Men om det blir så, och när exakt det skulle, återstår att se. Filmens Sverigepremiär är sedan tidigare satt till 17 juli, om detta kommer att ändras eller inte vet vi inte i dagsläget. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL