Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Barack och Michelle Obama i förhandlingar om egen Netflixserie

Barack och Michelle Obama i förhandlingar om egen Netflixserie

Eric Diedrichs | Nyhet
09 mars 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
09 mars 2018

Den före detta presidenten är intresserad av en egen serie på Netflix.

USA:s för detta president Barack Obama och hans hustru Michelle är under förhandlingar med streamingbolaget Netflix om en egen serie. Exakt hur serien skulle vara utformad vet vi ännu inte. 

The New York Times rapporterar att Netflix vill göra en serie med den före detta presidenten Barack Obama. Serien ska i så fall vara exklusiv för streamingbolaget, som också är intresserade av att ha med landets föra detta första dam Michelle Obama i programmet.

Förhandlingarna beskrivs som djupgående och ser ut att gå i lås. Vidare skriver NYT att serien inte kommer att vara ett forum för att direkt kritisera president Donald Trumps konservativa politik, utan snarare fokusera på upplyftande och inspirerande inslag.

– Presidenten och Michelle Obama har alltid trott på berättandets inspirationskraft, säger Eric Schultz, en tidigare rådgivare åt den före detta presidenten.

– Genom deras liv har de lyft upp historier om de människor som jobbar för att göra en skillnad, och i tystnad försöker förändra världen till det bättre. När de ser över sin framtid på ett personligt plan fortsätter de att utforska nya sätt att hjälpa människor att dela med sig av sina historier.

Med en serie hos Netflix skulle paret Obama ha en nära och ofiltrerad kanal till 118 miljoner användare världen över. Något som tyder på att de fortfarande är intresserade av att ha ett politiskt inflytande.

Vilken monetär ersättning de kommer att erbjudas är ännu inte klart och kompliceras lite av deras bristande erfarenhet av mediaindustrin. Netflix slöt nyligen ett femårigt kontrakt på 300 miljoner dollar med Ryan Murphy, men Murphy har stor erfarenhet och är en av industrins med eftertraktade personer.

Vill du se en Netflixserie med paret Obama?