Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Avengers 4 öppnar starkast någonsin

Avengers 4 öppnar starkast någonsin

Axel Diedrichs | Nyhet
29 april 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
29 april 2019

"Endgame" är den mest inkomstbringande filmen av dem alla under öppningshelg.

Marvels Avengers
Foto: Walt Disney Pictures

Årets – och kanske tidernas – mest efterlängtade superhjältefilm gör galet stor succé. Under bara sina öppningsdagar har filmen tjänat in 1.2 miljarder dollar i biljettintäkter, vilket är mest någonsin.

Alla pratar om "Avengers: Endgame", Marvels 22:a superhjältefilm som avrundar deras tredje fas. Filmen som kom innan den, Infinity War, var även den otroligt framgångsrik och bäddade fint för sin uppföljare som nu slagit rekord i biljettintäkter under sin premiärhelg. 1.2 miljarder dollar har spenderats globalt på att se filmen, en summa som aldrig tidigare uppnåtts. Det tidigare rekordet hålls av just Infinity War – som då mäktade med ungefär halva intäkten på 640 miljonar dollar.

Vad gäller mottagandet av själva filmen har även det varit överväldigande. Kritkerkåren verkar gilla filmen nästan lika mycket som publiken; vi kan se på IMDb att den har kritkerbetyget 77/100. I skrivande stund har den även otroliga 9.1/10 i betyg av användare, med över 220 000 röster. Den ligger för närvarande på topp 10-listan bland de högst rankade filmerna någonsin på sajten. Läs vad Filmtopps recensent Nikola Ruzicic tyckte om filmen!

I Avengers: Endgame ställs allt på sin spets när hämnarna gör ett sista försök att stoppa den fruktade skurken Thanos som är ett hot för hela världen.

Har du sett "Avengers 4" ännu? Isåfall, vad tycker du om spektaklet?

NÄSTA ARTIKEL