Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Avatar-uppföljarna har äntligen påbörjats - se premiärdatumen

Avatar-uppföljarna har äntligen påbörjats - se premiärdatumen

Evelina Block | Nyhet
27 september 2017
Evelina Block | Nyhet
27 september 2017
Bild på två Avatarer i skogen.
Foto: 20th Century Fox

James Camerons sci-fi-epos Avatar från 2009 är något av en paradox. Trots en dundrande ekonomisk succé (faktiskt den mest inkomstgivande filmen någonsin) har ingen uppföljare kommit igång på riktigt. Förrän nu.

Enligt the Playlist ska den första av fyra uppföljare till slut ha påbörjat sin produktion. Det har varit ett evigt uppskjutande från distributören Disneys sida, men när de väl sätter igång blir det rejält.

LÄS OCKSÅ: FEM UPPFÖLJARE INGEN VILL SE

Disney satsar

Uppföljarna Avatar 2, Avatar 3, Avatar 4 och Avatar 5 ska tillsammans dela på en budget av en miljard dollar. Ja, du läste rätt. Det blir alltså 250 miljoner dollar per film. James Cameron är dock inte känd för att hålla sig inom budget, så det är möjligt att siffrorna kommer att sluta upp ännu högre...

Nästan alla återvänder

Hur som helst är detta goda nyheter för Sam Worthington och resten av de återvändande skådespelarna (nästan alla är tillbaka, till och med skådespelare vars karaktärer dog, så som Stephen Lang och Sigourney Weaver). Sedermera har Cliff Curtis och Oona Chaplin också skrivit på för att ansluta sig till de kommande filmerna. Även Josh Freidman, Rick Jaffa, Amanda Silver och Shane Salerno har skrivit på för Camerons filmer.

Premiärdatum för de kommande filmerna är i nuläget:

  • Avatar 2: 18 December 2020,
  • Avatar 3: 17 December 2021,
  • Avatar 4: 20 December 2024,
  • Avatar 5: 19 December 2025

Vad säger du, kära filmtopp-läsare, har det gått för lång tid eller är du redo att återvända till Pandora för fortsatta äventyr?

 

NÄSTA ARTIKEL