Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Avatar.

Avatar-filmerna och mer Star Wars skjuts upp

David Lindahl | Nyhet
24 juli 2020
David Lindahl | Nyhet
24 juli 2020

Fulla premiärdatum tvingar filmerna att flyttas fram.

Tråkiga nyheter för alla Star Wars- och Avatar-fans. Filmerna skjuts upp på grund av fulla premiärdatum och rådande Coronavirus.

Star Wars: Last Jedi.
Star Wars: Last Jedi. Foto: Disney.

Storregissören James Cameron är i full gång med produktionen av sina Avatar-filmer som just nu mer eller mindre spelas in samtidigt. Totalt ska det bli fem stycken med den första från 2009 inräknad. Även fler Star Wars-filmer är på ingång och planen var från början att allt skulle anlända inom en hyfsad snar framtid.

Nu rapporterar Variety att Disney tvingas ändra om i sin kalender på grund av fulla premiärdatum och rådande omständigheter i och med Coronaviruset. Sedan uppköpet av 20th Century Fox hanterar Disney även filmstudions Avatar-filmer och andra av Foxs kommande produktioner, vilket gör att schemaläggningen av premiärer blir allt knepigare.

Just nu planerar Disney att ockupera julmånaden december under flera år framöver med start från 2022 och ända fram till 2028. Avatar 2 inleder med premiär i december 2022, trean följer 2024, fyran 2026 och till sist den femte 2028. Star Wars-filmer ska sedan släppas mellan dessa år, och därmed riskerar inte filmernas premiärer att krocka.

Vad Star Wars-filmerna ska innehålla är dock i nuläget mer oklart än Avatar. Läs också om att Dave Franco ska spela Vanilla Ice.

NÄSTA ARTIKEL