Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Avatar 2 – officiell titel och bilder

Avatar 2 – officiell titel och bilder

Linda Forssén | Nyhet
28 april 2022
Linda Forssén | Nyhet
28 april 2022

Vad tycker du om namnet på den efterlängtade filmen?

Den efterlängtade filmen som skulle ha släppts 2014 har nu, efter flera års fördröjningar, fått ett namn. Snart får vi även en första trailer, som släpps den 6 maj.

I onsdags, under CinemaCon, släppte Disney det officiella namnet på Avatar 2 och nu är det officiellt att den kommer att heta Avatar: The Way of Water. Under eventet fick besökarna se James Cameron på skärmen, där han berättade att filmen är designad för största möjliga skärm och de mest uppslukande 3D-effekterna, som går utanför gränserna för vad dagens biodukar klarar av.

Besökarna fick även se nytt material från den kommande filmen. De förseddes med 3D-glasögon innan de såg den nya trailern som innehöll en dialog där Sully (Sam Worthington) säger till Neytiri (Zoë Saldaña) ”Wherever we go, this family is our fortress”.

I den nya trailern ska ha besökarna fått uppleva flera landområden som visade upp Pandoras klarblåa vatten och sjöar. I trailern fick de även se Na'vi folket som interagerar med olika sorters djur som liknar pelikaner och valar.

Bilder släppta till Avatar 2

Cameron ska ha använt ny form av teknologi specifikt för undervattensscener och enligt Variety ska publiken ha chippat efter andan när de såg det nya materialet. Producenten Jon Landau påpekar att de kommande fyra filmerna är präglade av temat ”familj” och att de vill se till att publiken får en bioupplevelse som inte går att få någon annanstans.

Förutom de bekanta ansiktena Worthington och Saldaña, kommer även Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver, CCH Pounder och Stephen Lang att återvända i uppföljaren. Men även nya kända ansikten tillkommer, som Vin Diesel, Kate Winslet, Edie Falco, Cliff Curtis, Michelle Yeoh och Jemaine Clement.

Konceptbild: Avatar 2
Konceptbild: 20th Century Studios.

I filmen kommer vi att få följa karaktärerna Sully och Neytiri, som nu har barn. Genom olika sorters problem som uppstår får vi se hur långt de är villiga att gå för att hålla varandra säkra. De ingår i strider för att hålla varandra levande, samt att de får uppleva olika tragedier som de måste stå ut med.

”Avatar 2” har premiär den 16 december, uppföljarna är planerade till den 20 december 2024, 18 december 2026 och den sista kommer den 22 december 2028.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL