Roligt vetande om Terminator-filmerna

Arnold Schwarzenegger dissar Terminator-filmer: "Dåligt skrivna"

Emil Oscar Rasmussen
09 juni 2023 kl. 11:00

Missnöjd med delar av franchisen – kommer inte återvända till Terminator

I en ny intervju har Arnold Schwarzenegger talat gott om "Terminator"-franchisen – men också dåligt. Samtidigt som han hyllar de tidigare filmerna grundade av James Cameron passar han också på att dela ut en rejäl känga till de senaste tillskotten, som han benämner som "dåligt skrivna".

Storstjärnan Arnold Schwarzenegger är just nu högaktuell med tv-serien Fubar, som har premiär på Netflix den 25 maj, där han sannolikt kommer att snärja en ny generation av fans. De flesta av oss lärde dock känna den muskulösa actionhjälten i filmer som Conan förgöraren (1984), Commando (1985), Rovdjuret (1987) och en rad andra kultklassiker.

Allra mest välkänd är han troligtvis från Terminator-franchisen. Vi såg honom i rollen som The Terminator första gången 1984 och sedan dess har han återkommit i franchisen flertalet gånger, senast i Terminator: Dark Fate (2019). I en ny intervju bekräftar Arnold Schwarzenegger att han har lämnat franchisen bakom sig och passar samtidigt på att såga flera av filmerna.

Arnold Schwarzenegger dissar Terminator-filmer: "Dåligt skrivna"
Arnold Schwarzenegger i Netflix Fubar. Foto: Netflix.

Arnold Schwarzenegger dissar de senaste Terminator-filmerna: "Helt enkelt inte bra skrivna"

Arnold Schwarzenegger ställde nyligen upp på en djupgående intervju med The Hollywood Reporter (THR). Där öppnade den numera 75-åriga ikonen upp om allt från sin hälsa till de många rollerna han axlat i sitt liv – både på och utanför vita duken. I dagsläget finns det inga tankar på att pensionera sig, Arnold planerar istället, som han själv säger "leva för evigt".

Skådespelarkarriären ser han alltså inte ut att lägga på hyllan den närmaste tiden, men en franchise han är färdig med är Terminator.

– Franchisen är inte färdig. Jag är färdig. Budskapet att världen vill gå vidare med ett nytt tema när det kommer till Terminator gick fram klart och tydligt, säger Arnold Schwarzenegger till THR.

Arnold utvecklar sina tankar om franchisen och tillskriver den som en huvudsaklig anledning till hans framgångsrika karriär och att han därför kommer att se tillbaka på den med värme. Trots det kan han inte helt och hållet låta bli att dela ut en känga till filmseriens senare tillskott.

– De första tre filmerna var fantastiska. Den fjärde var jag inte med i eftersom jag var guvernör. Sen tyckte jag personligen inte att femman och sexan nådde hela vägen fram. Det visste vi på förhand med tanke på att de helt enkelt inte var bra skrivna.

Såväl franchisens femte film, Terminator: Genisys (2015), som sjätte film, Terminator: Dark Fate (2019), fick ett ljummet mottagande av både kritiker och den större publiken – och Arnold håller bevisligen med sina kritiker. 

"Terminator: Genisys" skrevs av Laeta Kalogridis (Shutter Island, Alita: Battle Angel), Patrick Lussier (Trick) och James Cameron (Avatar, Titanic). "Terminator: Dark Fate" skrevs av Davis S. Goyer (The Dark Knight, Blade), Justin Rhodes (Grassroots) och Billy Ray (The Hunger Games, Captain Phillips).

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL