TV4 svarar på den enorma kritiken från tittarna

Arga medarbetare på TV4 – läcker information till pressen

Axel Diedrichs
22 november 2023 kl. 15:11

Kanalen vill dra ned på kostnader till sina frilansare

Det fortsätter att storma runt TV4. Nu har det läckts ut att de vill spara in på kostnaderna för sina frilansare, vilket de har meddelat till dem via mejl.

Som en del av TV4:s sparpaket (effektiviseringsrogram enligt dem själva) har vi redan fått se dem säga upp en mängd tjänster bakom kulisserna och flytta på profiler från Nyhetsmorgon. Likaså har vi sett dem stoppa en mängd olika program, däribland de stora tittarfavoriterna Let's Dance och Talang. Nu fortsätter det att blåsa för TV4 när en medarbetare har läckt ut det interna mejl som de skickat till flera av sina frilansare, där det är underförstått att de önskar lägre arvoden.

"Alltid kommit tillbaka med småhot"

Tidningen Aftonbladet har pratat med en av de frilansande arbetarna som blivit kontaktad av TV4. Personen, som väljer att vara anonym, menar att hen upplever mejlet från kanalen som hotfullt. Däremot kommer det inte som någon överraskning eftersom den här typen av ton ska ha varit förekommande under flera års tid.

– Om man har försökt höja sitt arvode med några hundra per år så har de alltid kommit tillbaka med lite småhot och sagt: ”Okej, höjer du nu kommer du få räkna med att inte bli bokad lika mycket, du kommer att få mindre pass nu”. Det är alltid det där bakomliggande, säger personen till Aftonbladet.

Arga medarbetare på TV4 – läcker information till pressen

Personen menar att det redan har varit färre uppdrag de senaste månaderna. Närmare bestämt ska så mycket som hälften av alla pass hen är van vid att få ha uteblivit. 

– Det klart att man blir orolig för man är ju frilans, man kan inte räkna med någonting, men det är ändå min inkomst, min lön, jag behöver betala mina räkningar, allting kostar mer, säger personen till Aftonbladet.

Vidare beskriver hen sig som trött på TV4:s sätt att sköta situationen på, att de inte ger något mer utförlig förklaring om vad det är som händer på kanalen eller att de inte vill diskutera avtalen närmare.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL