Är det här årets stora stjärna i Idol?

Är det här årets stora stjärna i Idol?

Filmtopp
29 augusti 2023 kl. 17:00

"Det här är jättekonstigt"

"Idol" 2023 bjöd på ett starkt premiäravsnitt där flera stack ut i mängden. Men den som dedikerades mest TV-tid var 28-årige Liridon "Donni" Jusufi, som ansökt till programmet för att få folk att reagera på hans musikaliska uttryck.

Är det här årets stora stjärna i Idol?

Det finns olika sätt att definiera stjärnor på. Liridon Jusufi, som även kallas "Donni", var kanske inte den som övertygade juryn allra mest, men har säkerligen redan gjort ett starkt intryck på TV-tittarna. Det är inte bara hans udda sångstil och intresseväckande musik som gör honom intressant, utan också hans inspirerande bakgrund som person. 

– Jag har har inget annat val än att stå här. Jag vill förmedla, jag vill få folk att hata, älska, regera, spotta, pissa på mig, säger Jusufi inför den häpna juryn.

Efter en presentation av Lirdions pianospelande kollega och ett märkligt "golden shower"-skämt från Kishti, är det dags för Idol-sökaren att sjunga. Juryn blir kanske inte lika golvad som när Fredrik Strand fick Anders Bagge att utbrista: "Det här är det bästa momentet i Idol sedan jag kom hit. Fy fan vilken upplevelse", men det är uppenbart att de blir berörda.

– Jag älskar att bli berörd och det tog bara några sekunder innan du fångade in mig. Det här är jättekonstigt, folk kommer att tycka att det här är jättekonstigt men folk kommer också tycka att det är jätteintressant, säger Katia Mosally.

Liridon Jusufi
Liridon "Donni" Jusufi under sin Idol-medverkan. Foto: TV4

Accepteras inte av sina föräldrar

Liridon Jusufis Idol-medverkan inkluderar även ett hembesök där han berättar lite om sitt liv. Han säger att han alltid har vetat att han är gay, men att föräldrarna inte accepterar honom för det.

– För två år sen sa jag upp kontakten med mina föräldrar. Fick någon känsla av att jag bara föll. Jag kunde inte greppa ett liv utan mamma och pappa, liksom, fortsätter Jusufi.

Därefter berättar han om varför han har sökt till Idol:

– Anledningen till att jag har sökt till Idol är att jag vill finnas där för mitt trettonåriga jag och för alla andra barn och unga, som behöver någon som förstår dem.

Hur det går för Liridon "Donni" Jusufi under resten av Idol-resan återstår att se, men det är tydligt att TV4 ser potential i deltagaren eftersom de viger extra mycket TV-tid åt honom.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL