Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Rebecca Ferguson

Rebecca Ferguson i dystopisk Apple-serie

  • Apple TV+
Matilda Lindblom | Nyhet
21 maj 2021
Matilda Lindblom | Nyhet
21 maj 2021

Wool-böckerna beskrevs som nästa Hunger Games.

Rebecca Ferguson ska producera och spela huvudrollen i serien Wool för Apple TV+. Det är en dystopisk berättelse baserad på en bokserie av Hugh Howy.

Den svenska skådespelerskan Rebecca Ferguson ska spela huvudrollen som Juliette, en hårt arbetande ingenjör i den dystopiska serien Wool Apple TV+. Hon ska även vara med som en exekutiv producent för serien som baseras på en bokserie av Hugh Howy från 2011. 

Handlingen utspelar sig i en mörk och giftig framtid som är fylld med förströelser liknande Hunger Games som böckerna jämfördes med när de kom. Fergusons karaktär är en av de förtryckta människorna i ett samhälle i framtiden som lever under jorden i tron om att de strikta reglerna är till för att skydda dem. 

Wool har varit på väg att bli berättad på tv och film ett antal gånger, men har alltid stannat vid inledningsskedet. Först var det 20 Century Fox som skulle göra en filmatisering med Ridley Scott som inte blev av. Sedan skulle det bli en tv-serie på AMC av Into The Badlands-författaren LaToya Morgan

VIDARE LÄSNING: Thrillers som egentligen är skräckfilmer

NÄSTA ARTIKEL