Ny säsong av sci-fi-serien Invasion bekräftad

Ny säsong av sci-fi-serien Invasion bekräftad

  • Apple TV+
Emil Oscar Rasmussen
13 februari 2024 kl. 17:02

Apple TV+ sci-fi-satsning förnyas med en tredje säsong.

I dag bekräftar Apple TV+ att deras sci-fi-serie "Invasion" förnyas med en tredje säsong. Inspelningen av säsong 3 påbörjas i slutet av månaden.

I ett pressmeddelande avslöjar Apple TV+ att deras framgångsrika sci-fi-drama Invasion får förnyat förtroende med en tredje säsong. Serien är skapad av tungviktarna Simon Kinberg – som ligger bakom flertalet X-Men-filmer samt manusen till bl.a. Mr. & Mrs. Smith (2006) och Sherlock Holmes (2009) – och David Weil, skaparen av Solos (2021), Hunters (2020–2023) och Citadel (2023). Kinberg har dessutom producerat Deadpool-filmerna, The Martian (2015) och en rad andra storfilmer.

Invision utspelar sig från en rad olika perspektiv runt om i världen i samband med att en utomjordisk invasion av jorden äger rum. Serien har hyllats för sin suggestiva ton och sin exemplariska utveckling av sina karaktärer, men också för ett slående foto.

Ny säsong av sci-fi-serien Invasion bekräftad
Foto: Apple TV+

Invasion säsong 3 blir av på Apple TV+

Den senaste säsongen av Invasion visades på Apple TV+ under sensommaren och hösten 2023, och inspelningen av kommande säsong inleds i slutet av februari 2024. Något premiärdatum för den tredje säsongen är inte annonserat.

– Jag är så stolt över vad vi åstadkommit med de två första säsongerna, tillsammans med våra partners på Apple TV+, skådespelare och medarbetare. Den nya säsongen kommer att bygga vidare i skala och på drivkraften i Invasion, samtidigt som våra karaktärer fortsätter att vara i centrum. Karaktärerna förs samman på ett sätt som vi hoppas kommer överraska och framförallt röra vår publik som har varit så otroligt stöttande och inspirerande sedan dag ett, säger Simon Kinberg.

Rollerna i serien spelas av bland andra Golshifteh Farahani, Shioli Kutsuna, Shamier Anderson, India Brown, Billy Barratt, Azhy Robertson, Paddy Holland och Tara Moayedi. I säsong två anslöt även Enver Gjokaj, Nedra Marie Taylor och Naian González Norvind till rollbesättningen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL