EXKLUSIVT: Rebecca Fergusons krav för att arbeta i Sverige igen

Läs Stephen Kings hyllning till Rebecca Fergusons Silo: "Enastående Sci-Fi"

  • Apple TV+
Sofie Landgren
Uppdaterad 15 juni 2023 kl. 07:12 | Publicerad 14 juni 2023 kl. 20:00

Mästerförfattaren hyllar Rebecca Fergusons serie på Apple TV+

En av Sveriges just nu största stjärnor, Rebecca Ferguson, hyllas indirekt av en av tidernas mest framgångsrika författare, Stephen King. Mästerförfattaren kallar bland annat Fergusons serie "Silo" för "enastående science fiction" och lyfter fram de välskrivna karaktärerna.

Stephen Kings Hyllning av Rebecca Ferguson i Cilo
Rebecca Ferguson. Foto: Apple TV.

Den legendariske romanförfattaren Stephen King hyllar sci-fi-dramat "Silo" och Rebecca Ferguson

Stephen King har gett sin ärliga recension av SiloApple TV+ serie med Rebecca Ferguson i huvudrollen. Det är ett sci-fi-drama baserat på Wool-romanerna av Hugh Howey som står i fokus. Serien Silo är skapad av Graham Yost och berättelsen utspelar sig i en dystopisk framtid. Tiotusen människor lever i ett samhälle bundet av regler som de fått veta är avsedda att skydda dem, men gradvis uppdagas mörkare sanningar i deras avskilda tillvaro.

I rollerna i Silo finns inte bara vår svenska stjärna Rebecca Ferguson utan också andra stora namn som skådespelarna Rashida Jones, David Oyelowo, Common, Tim Robbins, Harriet Walter, Avi Nash, Rick Gomez och Chinaza Uche.

Stephen King om Silo på Apple TV+: "Enastående science fiction"

Stephen King brukar inte vara rädd för att uttrycka sina åsikter på sociala medier och efter att ha sett Silo kände han sig manad att ta till Twitter för att hylla innehållet och dess karaktärer.

– Mystisk och fruktansvärt spännande. Det här är enastående science fiction med tredimensionella karaktärer, skriver King på Twitter.

Silo är klar för en andra säsong

Kings positiva recension är inte de enda goda nyheterna för Silo. Det visar sig att Silo slog ut sina konkurrerande streamingserier och låg som nummer ett av de mest efterfrågade "breakout-serierna" från 27 maj till 2 juni. Med hjälp av dessa mätvärden visade det sig att Silo övertrumfade serier som Netflixs Fubar, med Arnold Schwarzenegger i huvudrollerna, och HBO Max Love and Death.

Silo fick sannolikt hjälp av sitt starka premiäravsnitt. Till skillnad från många utarbetade dystopiska sci-fi-serier, arbetar Apple TV+ effektivt med att långsamt portionera ut information om världen där handlingen utspelar sig. Därifrån expanderar Silos omfattning och fokus samtidigt som de mänskliga bekymmer som driver berättelsen prioriteras.

Stephen Kings Hyllning till Rebecca Ferguson i Silo
Rebecca Ferguson. Foto: Apple TV.

Silo är åtminstone delvis en hit för sitt suggestiva tempo, och bygger självsäkert ut sitt mysterium och håller publiken i ovisshet. Det är ett svårt knep att balansera – men när självaste King uppskattar innehållet är det bara att lyfta på hatten. Efter de många positiva reaktionerna är det inte heller helt överraskande att Silo nu har förnyats med en andra säsong.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL