Elizabeth Banks om The Beanie Bubble: "för gammal för leksaker"

Elizabeth Banks om The Beanie Bubble: "för gammal för leksaker"

  • Apple TV+
Filmtopp
Uppdaterad 31 juli 2023 kl. 10:09 | Publicerad 30 juli 2023 kl. 16:00

Hollywoodstjärnan svarar på Filmtopps fråga

När Elizabeth Banks är aktuell med storfilmen "The Beanie Bubble" passar Filmtopps Eric Diedrichs på att fråga henne om hur hennes liv såg ut under den galna tiden filmen skildrar.

Nu finns The Beanie Bubble att streama på Apple TV+, som berättar den sanslösa, verkliga historien om när gosdjur från Ty Inc. blev hårdvaluta världen över – tills bubblan sprack. Historien utspelas på 90-talet och strax efter millennieskiftet och är en underhållande dramakomedi med heist-element.

I rollen som the big man, Ty Warner, ser vi komikern Zach Galifianakis, som fick sitt stora genombrott med Baksmällan-filmerna. Vid sin sida har han Cocaine Bear-aktuella Elizabeth Banks som först spelar hans medhjälpare, innan de två företagsledarna börjar vända sig mot varandra.

Elizabeth Banks i The Beanie Bubble
Elizabeth Banks i The Beanie Bubble. Foto: Apple TV+

Elizabeth Banks om The Beanie Bubble: "var för gammal för leksaker"

Inför premiären fick jag chansen att ställa en fråga till Elizabeth Banks under rundbordsintervju. Hon berättade med stor inlevelse om hur livet såg ut för henne när "the beanie bubble" sprack. Intervjun ägde rum före strejkerna i Hollywood.

Den här filmen fick mig att tänka på tulpanfebern i 1600-talets Nederländerna, med denna sinnessjuka besatthet och sedan - booom, ingenting. Kommer du ihåg hur livet såg ut för dig när beanie-bubblan sprack och hade du några egna beanie-gosedjur vid tidpunkten?

– Jag hade precis slutat collage när beanie-hysterin inleddes, så jag var lite för gammal för att samla leksaker, och jag försökte bli en arbetande skådespelare [skrattar]. Men jag har en bror som är tolv år yngre än mig och han samlade på massor av beanie babies, säger Elizabeth Banks.

Hon fortsätter:

– En annan sak jag skulle vilja säga är att Ty-märket fortfarande är starkt än i dag. Jag måste köpa mina barn Ty-produkter än i dag, så han hittade en lösning. Han har fortsatt att komma på idéer, han har fortsatt att sälja otroliga mängder leksaker till människor över hela världen. Hans varumärke lever vidare.

Med det tackar vi Elizabeth Banks för pratstunden. I samband med intervjun pratade vi också med Zach Galifianakis som avslöjade till Filmtopp att han funderade på att "sluta skådespela". "The Beanie Bubble" finns nu att streama på Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL