Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Apples filmer släpps först på bio

Apples filmer släpps först på bio

Eric Diedrichs | Nyhet
29 september 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
29 september 2019

Apple spänner bågen i streamingkriget.

I november skall Apples omtalade streamingtjänst Apple TV+ lanseras. Nu meddelar teknikjätten att de planerar visa sina filmer på bio innan de kommer till streamingtjänsten.

Den närmaste tiden är det mycket som händer i den expanderande streamingmarknaden. HBO skall tillsammans med filmbolaget Warner Bros släppa tjänsten HBO Max, Disney sin omtalade Netflix-utmanare Disney+ och Apple sin hemlighetsfulla Apple TV+.

Trots att Apple TV+ lanseras redan nu i november, vet vi nämligen förvånansvärt lite om tjänsten. Vissa planerade produktioner har presenterats, men vad som kommer att göra Apple+ extraordinärt, något som ändå många förväntar sig av det innovativa bolaget, vet vi inte.

Något vi givetvis misstänker är att Apples originalproduktioner kommer att produceras med stor omsorg. Kvalitet framför kvantitet har länge varit bolagets ledstjärna.

Denna misstanke stärks ytterligare av Apples senaste uttalande, att de planerar släppa flera av sina originalfilmer på bio före de blir tillgängliga för streaming.

Med detta kan vi misstänka två saker: 1) Apple vill kunna tävla om filmpriser som kräver biograflansering. 2) Deras filmer kommer att göras med ett större cinematiskt tänk, med potential att locka en betalande publik till biograferna.

Detta innebär också att även de som inte prenumererar på Apple TV+ får en chans att se filmerna.

Även om Apple TV+ släpps först i november har redan nu deras första film, The Elephant Queen, haft premiär på filmfestivalen i New York. En dokumentär om en afrikansk elefantmamma som kommer att gå upp på biograferna den 18 oktober.

Vad tror du om Apple TV+?