Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Apple vill göra animerad film

Apple vill göra animerad film

Kristian Andersson | Nyhet
19 juni 2018
Kristian Andersson | Nyhet
19 juni 2018

Inom en snar framtid kanske Apple ger sig in i filmvärlden.

Apple har ingått i diskussion med produktionsbolaget Cartoon Saloon om att göra film tillsammans. Exakt vilken lösning de har tänkt sig är ännu inte officiellt.

Variety rapporterar att Apple har inlett förhandlingar med produktionsbolaget Cartoon Saloon. Blir det ett samarbete kommer slutresultatet att bli åtminstone en animerad film. Värt att nämna är att Apples förra ägare Steve Jobs ägde stora delar av Pixar innan Disney köpte upp bolaget.

Men nu är det alltså aktuellt att Apple gör en ny affär med ett nytt produktionsbolag och de ska tillsammans göra en animerad långfilm.

Än så länge har vi inte en aning om vad den eventuella filmen kommer att handla om och som det ser ut nu dröjer det minst ett år tills något konkret arbete påbörjas. De har med andra ord ingen storry än.

Men vi kan spekulera kring att Apple kommer att släppa denna animerade film på bio, det blir alltså ingen streamingtjänst som kommer ha rättigheterna.

Cartoon Saloon är en framgångsrik animationsstudio, som har tagit fram flera Oscarsnominerade filmer som The Secret of Kells, Song of the Sea och The Breadwinner.

Här kan du läsa Filmtopps lista över nåra av de bästa animerade filmerna någonsin.

Vad tror du om att Apple ger sig in i filmvärlden?