Nya deltagare Mästarnas mästare 2023: Anja Pärson hoppar av

Nya deltagare Mästarnas mästare 2023: Anja Pärson hoppar av

  • SVT Play
Filmtopp
02 september 2022 kl. 12:09

Även Rickard Nordstrand lämnar

Snart åker den första gruppen deltagare ned till Montenegro för att börja tävla i Mästarnas mästare 2023. Förändringar har dock skett i de båda grupperna.

– Det känns otroligt tråkigt att så nära inpå Mästarnas mästare behöva avstå på grund av en skada. Jag har verkligen sett fram emot att tävla i programmet och mäta mig med alla fantastiska idrottare som deltar. Men som alla vet är jag bra på att komma igen, och det kommer jag att göra även denna gång. Jag önskar alla årets deltagare all lycka till och jag kommer att sitta bänkad på första parkett, säger Anja Pärson.

Även Rickard Nordstrand dra sig ur den kommande säsongen av Mästarnas mästare på grund av en skada.

– Det är oerhört tråkigt men inte ovanligt att det sker förändringar i uppställningen innan inspelningen börjar. Vi är otroligt glada att vi med kort varsel har nya spännande deltagare på plats och ser fram emot inspelningsstart, säger Clara Mannheimer, projektledare för Mästarnas mästare 2023.

Mästarnas mästare 2022
Foto: SVT

Den aktuella uppställningen tävlande:

Grupp 1
Anders Holmertz, simning
Andreas Bergwall, bandy
Jens Byggmark, alpint
Maria Gretzer, ridsport
Jonna Adlerteg, gymnastik

Grupp 2
Charlotte Kalla, längdskidor
Klara Svensson, boxning
Elina Öhman, skotercross
Nils van der Poel, skridsko
Johan Wissman, friidrott

Jens Byggmark, alpint

Har tagit VM-silver i lag 2007 och 2013, samt individuellt silver i slalom 2011. Han tog sin första världscupseger i Kitzbühel 2007 och sin andra seger dagen därpå. Två dagar senare körde han hem ett silver i världscups slalomtävling i Schladming. Jens Byggmark tog tre segrar i Europacupen 2005-2006 och hann med 127 världscupstarter.

Klara Svensson, boxning

Efter 105 amatörmatcher debuterade Klara Svensson, kallad Hulken från Höllviken, som proffs och blev WBFI i superlättvikt 2012, WIBF i superlättvikt 2013 och WBC i superlättvikt samt WBC i weltervikt (2016).  Som proffs boxades hon i 20 matcher med 18 vinster, varav sex på knockouts.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL