Andy Serkis gör galen TV-serie om Madame Tussaud

Andy Serkis gör galen TV-serie om Madame Tussaud

Filmtopp
08 augusti 2022 kl. 19:11

Episkt kostymdrama med en gnutta galenskap

Skådespelaren och regissören Andy Serkis har hittat sitt nästa projekt. Nu är det klart att han ska agera showrunner för en dramatisering av Madame Tussauds liv.

Runt om i världen finns det i dag filialer till Madam Tussauds berömda vaxkabinett, men vem var egentligen kvinnan bakom figurerna? Den frågan kommer vi att få besvarad i TV-serien Madame! som har knutit till sig Andy Serkis som showrunner och regissör.

Den brittiska skådespelaren slog igenom i samband med Sagan om ringen-filmerna, i vilka han gjorde rösten och rörelserna till Gollum. Sedan dess har vi sett honom i populära titlar som Christopher Nolans The Prestige (2006), King Kong (2005), Apornas planet (2011-2017) och The Batman (2022).

Andy Serkis
Andy Serkis i "The Prestige". Foto: Warner Bros.

"Klipp bort de tråkiga bitarna"

För fem år sedan regidebuterade han med dramat Breathe och därefter har det blivit några ytterligare filmer, varav Venom: The Last Carnage (2021) var den senaste. Nu ska han alltså göra sin första TV-serie.

– Detta är inget regelrätt kostymdrama, det är en riktigt rolig komedi, inga spärrar, anarkistisk, punk-glädje framkallad från det nyfiket förvrängda sinnet hos en fantastiskt postsanningsbödeldotter! Marie vet en sak säkert, om du ska berätta ditt livs historia, gör det underhållande, även om du måste hitta på den, och vad som än händer, klipp bort de tråkiga bitarna, säger Andy Serkis till Variety.

Vem som kommer att spela rollen som Marie Tussad vet vi inte i dagsläget, men historien kommer att ha utspelas i 1700-talets Paris, under upplysningstiden och franska revolutionen.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL