Rolf Lassgård avslöjar sin största styrka som skådespelare

Andra akten slår Ant-Man – Rolf Lassgård kung på biotoppen

Filmtopp
27 februari 2023 kl. 11:02

Romantisk feelgood för hela slanten

Biotoppen har en ny kung och drottning. Rolf Lassgård och Lena Olin slår ut allt motstånd med den romantiska dramakomedin "Andra akten".

I fredags var det premiär för Andra akten och responsen har inte låtit vänta på sig. Trots motstånd från tungviktare som Avatar: The Way of Water och Ant-Man and the Wasp: Quantumania seglar Mårten Klingbergs nya, romantiska dramakomedi upp till en första plats på biotoppen.

Andra akten
Biotopen har hittat sitt nya kungapar. Foto: Nordisk Film

Detta handlar Andra akten om

Livet som nybliven pensionär kunde ha varit bättre. Evas exman flyttar in tvärs över gatan med sin nya fru, och Evas son verkar obegripligt nog tröttna på sin mammas daltande och vill ha mer egentid, utan hennes överbeskyddande hjälp. Vad ska Eva göra av all tid?

Ett extraknäck dyker upp som Eva inte kan motstå: den excentriske stjärnskådespelaren Harald Skoog har drabbats av en stroke och behöver rehabilitering i sitt eget hem. Det som börjar som en katastrof växer till en varm vänskap, en spirande livsglädje och ett hopp om att livet inte är över. Faktum är att det kanske inte ens har börjat...

Rolf Lassgård avslöjar sin största styrka som skådespelare
Det skiner om Rolf Lassgård i "Andra akten". Foto: Nordisk Film

Det skiner om Rolf Lassgård och Lena Olin

I huvudrollerna som Eva och Harald Skoog ser vi två av Sveriges främsta skådespelare – Rolf Lassgård och Lena Olin. Filmtopps Eric Diedrichs säger att filmen bjuder på "hög mysfaktor" och att det "skiner" om Rolf och Lena.

Om du är sugen på lite biomys nu i den tidiga vårkylan finns Andra akten att se på en biograf nära dig.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL