Recension: I Wanna Dance with Somebody (2022)

Tips! Nu finns omtalade Whitney Houston-filmen att streama

  • Amazon Prime
Johan Samuelsson Krantz
20 januari 2024 kl. 08:01

En biografisk pärla som fördjupar förståelsen för en av musikhistoriens största

Följ Whitney Houstons gripande resa i en biografisk film som kastar ljus på kärlek, framgång och prövningar.Filmen utforskar hennes kreativa genialitet och personliga strider

I den senaste vågen av musikbiografifilmer introduceras Whitney Houston I Wanna Dance with Somebody (2022), en gripande skildring av den ikoniska sångerskans liv och karriär. Filmen har premiär på Prime Video i dag den 20 januari.

Regisserad av Kasi Lemmons, känd för Harriet (2019 ), och skriven av Anthony McCarten, ger filmen en inblick i Houstons värld. Naomi Ackie gör huvudrollen, hon slog igenom internationellt med sin roll som Jannah i Star Wars: The Rise of Skywalker (2019). I övrigt en stjärnspäckad ensemble med exempelvis Stanley Tucci och Ashton Sanders.

Streamingpremiär för I wanna dance with somebody på Prime Video

Handlingen sträcker sig från Whitneys tidiga år som dirigent för en kyrkokör i New Jersey till hennes stjärnstatus och de utmaningar hon mötte. Filmen utforskar intima relationer, inklusive det romantiska förhållandet med Robyn Crawford och det turbulenta äktenskapet med Bobby Brown. Trots framgångar och kritik fortsätter Whitney att blomstra, men ställs inför personliga tragedier och konflikter med sin far och skivbolagschef Clive Davis.

Släppt i december 2022 och med blandad kritik, dock väl mottagen av publiken, belyste filmen Whitneys komplexa liv och kamp, samtidigt som den gav utrymme för skådespelarnas starka prestationer. I Wanna Dance with Somebody belyser den senaste trenden av biografifilmer och fängslar publiken med en av musikens mest ikoniska röster.

Streamingpremiär för "I Wanna Dance With Somebody" på Prime Video den 20 januari.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL