Efter dödsolyckan på Gröna Lund – Nordisk Film ser över lanseringen av "Karusell"

TIPS: Här kan du streama Karusell – den svenska skräckfilmen på Liseberg

  • Amazon Prime
Fredrik Larsson
19 maj 2024 kl. 08:00

Filmen som gör nöjesfältet till en mardröm

Den berömda nöjesparken förvandlas över en natt till ett skräckscenario. Snart kommer "Karusell" till Prime Video.

Karusell är den svenska skräckfilmen som kom 2023 med den nya vågen av svenska skräckfilmer, som tycks hålla i sig än. För den som har missat vad denna film handlar om så kan vi ta en liten genomgång.

Karusell utspelar sig alltså på nöjesparken Liseberg i Göteborg. Parkvärden Fiona (Wilma Lidén) har fått i uppdrag att ta hand om ett gäng ungdomar som vunnit en exklusiv smygpremiär av Halloween på Liseberg, en hel natt. Dessa ungdomar är också Fionas före detta vänner. 

De har hela parken för sig själva med alla karuseller, sockervadd och allt som hör till. Men helt själva tycks de ändå inte vara. Plötsligt förvandlas allt skratt och skoj till en riktig skräcknatt, på riktigt.

Foto: Nordisk Film.

Här kan du streama Karusell

I Karusell får vi se den nya generationen skådespelare. Den mest kända av dem är Omar Rudberg som spelar karaktären Dante. Omar har vi sett som musikartist och som skådespelare i succéserien Young Royals (2021-2024).

I övrigt får vi också se de nya men mycket lovande skådespelarna Wilma Lidén, Amanda Lindh, Ludvig Deltin, Embla Ingelman-Sundberg, Emil Algpeus m.fl. De tillsammans med Omar spelar gänget som tillsammans får uppleva en riktig mardrömsnatt på Liseberg.

Karusell finns att streama på Prime Video med premiär den 20 maj.

Läs också:

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL