Streamingpremiär i dag – missa inte Steven Spielbergs tokhyllade film

Streamingpremiär i dag – missa inte Steven Spielbergs tokhyllade film

  • Amazon Prime
Filmtopp
01 oktober 2023 kl. 07:10

The Fabelmans kommer till Prime Video under dagen

I dag är det streamingpremiär för en av årets största filmer – Steven Spielbergs hyllade "The Fabelmans" landar på Prime Video under dagen.

Tidigare i år var det svensk biopremiär för Steven Spielbergs The Fabelmans. Mästerregissörens senaste film är en av hans mest uppskattade på länge och den belönades med hela sju Oscarsnomineringar vid sidan om hyllningar från såväl kritiker som publiken.

Sedan några månader tillbaka har The Fabelmans funnits tillgänglig att hyra och köpa digitalt, men nu kommer den också till en av de stora streamingtjänsterna.

Streamingpremiär i dag – missa inte Steven Spielbergs tokhyllade film
Foto: Nordisk Film.

Prime Video-premiär för Steven Spielbergs The Fabelmans

Det är bland Prime Videos premiärer för oktober månad som vi hittar The Fabelmans, med den 1 oktober som utskrivet premiärdatum.

För dig som inte är bekant med Steven Spielbergs senaste film, handlar den om unge Sammy Fabelman som får en filmkamera och blir förtrollad av filmens värld. När Sammy kliver in i ungdomen är han en aspirerande filmskapare, men det är först när en familjehemlighet uppdagas som han ska komma att upptäcka filmens verkliga kraft.

Filmen är regisserad av Spielberg och skriven av honom tillsammans med Tony Kushner. Handlingen är dessutom inspirerad av Spielbergs egen uppväxt. I rollerna ser vi bland andra Michelle Williams, Paul Dano, Judd Hirsch och Seth Rogen m.fl.

"The Fabelmans" klockar in på 2 timmar och 31 minuter och finns tillgänglig att streama på Prime Video med premiär i dag, den 1 oktober.

NÄSTA ARTIKEL