Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sagan om Ringen: Maktens ringar säsong 2 – nu börjar inspelningen

Sagan om Ringen: Maktens ringar säsong 2 – nu börjar inspelningen

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 oktober 2022

Produktionen flyttas från Nya Zeeland till London

Nu står det klart att Amazon har dragit igång inspelningen av "Sagan om Ringen: Maktens ringar" säsong 2 i England.

Med två avsnitt kvar på den första säsongen ger The Hollywood Reporter oss nyheten att Sagan om Ringen: Maktens ringar säsong 2 nu kliver in i produktion. Den här gången i Bray Studios, strax utanför London.

Seriens första säsong spelades in i Nya Zeeland över en arton månader lång period under pandemin. Men nu flyttar produktionen sig alltså till Storbritannien, vilket anses vara mer ekonomiskt. Det är också där som Amazon etablerat en bas för att kunna arbeta på flera produktioner samtidigt. Vad bytet av plats kan komma att göra för skillnad på vad vi faktiskt får se i nästa säsong vet vi inte i dagsläget.

Sagan om Ringen: Maktens ringar säsong 2 – nu börjar inspelningen
Från inspelningen av "Maktens ringar" säsong 1. Foto: Amazon Prime Video.

Sagan om Ringen: Maktens ringar säsong 2 kommer även den att bestå av sammanlagt åtta avsnitt. Likaså presenteras nya karaktärer. En som vi redan nu känner till kommer att få en plats i nästa säsong är Círdan, en av de äldsta och mest visa alverna. Vem som kommer att spela rollen är däremot ännu inte känt.

Den nya serien har haft en guppig start med ett blandat mottagande. Medan recensionerna varit positiva har mottagandet från fansen varit högt och lågt. Med det sjätte och senaste avsnittet, som har hela 8.5/10 i betyg på IMDb, kan det vara som så att Maktens ringar nu hittar rätt momentum. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL