Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Reacher säsong 2 – Detta vet vi

Reacher säsong 2 – Detta vet vi

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 februari 2022

Får vi återvända till Lee Childs universum i serieformat?

Nu kan vi streama Amazons actionserie som bygger på Lee Childs kända bokserie om Jack Reacher. Har du rivit av samtliga avsnitt om vill veta hur landet ligger till gällande Reacher säsong 2? Filmtopp har luskat i saken!

Amazon Prime Video har släppt en av årets hetaste serier hittills, Reacher med Alan Ritchson i titelrollen. Storyn som bygger på Lee Childs första bok i serien om Jack Reacher, The Killing Floor, och följer den före detta militärpolisen Jack Reacher som arresterats för mord och sedan behövs av polisen. 

Serien går het på streamingtjänsten och alla avsnitt finns redan att streama. Är du en av de som bingeat serien och hoppas på att se mer av den? Filmtopp har samlat den information vi kunnat. 

Reacher säsong 2 bekräftad

Det dröjde inte många dagar efter premiären (endast tre dygn) innan Amazon meddelade att Reacher kommer att återvända med en andra säsong framöver.

Det var inte helt oväntat med tanke på mottagande serien har fått och att det finns en hel del ytterligare att hämta från källmaterialet. Författaren Lee Childs karaktär Jack Reacher är enormt populär och bokserien har sålt miljontals exemplar världen över. Tidigare har vi även fått se berättelsen adapteras till bioduken med Tom Cruise som Reacher. 

Sammanlagt har Child skrivit tjugofyra böcker, varpå Reacher täcker blott den första av dem, så nog finns det ett stort underlag för att kunna bygga vidare på serien.

I samband med nyheten om att Reacher förnyats med en säsong 2, så meddelar streamingtjänsten också att serien tar sig in på Prime Videos topp 5-lista över de mest streamade serierna under sitt första dygn.

Så här säger produktionen om att göra fler säsonger

I en intervju med Filmtopp berättar Ritchson att det finns en särskild bok han gärna ser att de adapterar innan serien går i graven: 

– Den andra boken, Die Trying, kommer jag aldrig att glömma. Den skulle jag älska se att vi gör innan vi kallar det en dag. 

Lee Child delar även han med sig av sina tankar kring en andra säsong av serien: 

– Jag har varit med tillräckligt länge för att veta att det är tittarna som avgör ifall det blir en till säsong eller inte. Om det blir så har vi ytterligare tjugotre, tjugofyra böcker att göra säsonger på. Så låt oss göra dem en i taget tills jag är en väldigt gammal man.

Fansen får helt enkelt göra som Child och gänget, och hoppas på att så många som möjligt ser serien. Vad gäller de som sett den så verkar de flesta vara mer än nöjda. 20 000 röster på IMDb ger den i skrivande stund snittbetyget 8.6/10. 

Skulle serien förnyas förväntar vi oss att Reacher säsong 2 har premiär under starten på 2023.

MER LÄSNING:

Se hela Filmtopps intervju med Alan Ritchson, Lee Child och seriens skapare Nick Santora här:

NÄSTA ARTIKEL