Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Första titt på komediserien LOL med Robert Gustafsson

Prime Videos LOL: Skrattar bäst som skrattar sist – så var första avsnittet

  • Amazon Prime
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
22 december 2022
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
22 december 2022

Sveriges roligaste komiker stängs in i ett rum för att få varandra att skratta

Den 28 december kommer Prime Videos "LOL: Skrattar bäst som skrattar sist". Det är ett underhållningsformat som innebär att några av Sveriges roligaste komiker stängs in i ett rum för att få varandra att skratta – utan att själva skratta. Så var första avsnittet.

Amazon Prime Video har verkligen steppat upp sitt game vad det gäller svensk underhållning. Utöver Svenska komediserier som Toppen satsas det på mer fräck underhållning i form av både Ägd av Danny och nu LOL: Skrattar bäst som skrattar sist.

Alla deltagare LOL
Alla deltagare. Foto: Prime Video.

Det är inte första gången vi ser det här programformatet på Prime Video – redan nu kan du se hur det har gått för komiker i länder som Australien, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Mexiko, Indien, Brasilien och Kanada, plus en olicensierad anpassning i Iran. Nu är det äntligen dags för våra svenska komiker att utsättas för detta humorexperiment.

Eva Röse Lol
Eva Röse. Foto: Prime Video.

Programserien går ut på att några av Sveriges största komiker tillsammans ska vara inlåsta i ett rum i sex timmar. Haken är att de absolut inte får le, skratta eller fnissa. Uppdraget som deltagare går ut på att få de andra deltagare att börja skratta och således få dem att åka ut. Den som lyckas hålla sig för skratt till sista sekund vinner en halv miljon svenska kronor, som den får skänka till valfri välgörenhetsorganisation.

I rollen som programledare ser vi ingen mindre än Eva Röse, och den rollen axlar hon väl. Eva kommer att sitta och övervaka deltagarna i ett separat rum med ett stort antal monitors, allt för att deltagarna inte skall komma undan med minsta lilla leende.

Per Andersson Lol
Per Andersson. Foto: Prime Video.

Först att flytta in till rummet är komikern Per Andersson. Per beskriver sig själv som en sorts "narrhatt" när han kliver in med ett stort bagage med innehåll av allt ifrån nudlar till kontanter. I en stor koffert har han även med sig en liten hemlig överraskning. 

Anders Jansson LOL
Anders Jansson. Foto: Prime Video.

Som nummer två att flytta in i rummet är Anders Jansson. Anders flyttar in med ett litet lättare bagage i form av en liten resväska, och så fort han får syn på Per så skriker han NEJ! Han förklarar att är det någon han inte kan hålla sig för skratt för så är det just Per Andersson.

Vidare flyttar Clara Henry in, följt av Anders "Ankan" Johansson som även han tycker att det är en ren och skär mardröm att Per Andersson också ska medverka i programmet. Edvin Törnblom är ytterligare en deltagare som tycker att han har hamnat med den svåraste uppgiften på jorden, nämligen att få komiker att skratta, för enligt honom så brukar komiker bara skratta åt sig själva och inte andra.

ozz_nujen_lol
Özz Nûjen. Foto: Prime Video.

När Özz Nûjen står redo för att kliva in i rummet så har de andra deltagarna gömt sig. Özz kommer in till ett tomt rum och kort där på skrämmer de andra deltagarna livet ur honom. Men, som om den skräcken inte vore nog så inser Özz att alla möbler består av sammet och det visar sig att han har en total fobi för just sammet, han klarar inte av materialet. Så för Özz del blir det till att stå upp de närmsta timmarna.

robert_gustafsson_lol
Robert Gustafsson. Foto: Prime Video.

In till programmet kommer även Sussie Eriksson, Vanna Rosenberg, Louise Nordahl och sist men inte minst Robert Gustafsson. När Robert kliver in uppstår det jubel bland de andra deltagarna, och Robert, han titulerar sig själv som Sveriges roligaste komiker, och kanske har han rätt?

Så fungerar LOL: Skrattar bäst som skrattar sist

Eva kliver in till deltagarna för att förklara spelreglerna. Hon tar upp två kort, ett gult och ett rött, och förklarar att hon kommer att sitta och övervaka deltagarna och märker hon av minsta lilla leende så kommer hon trycka på den röda knappen och som steg ett, dela ut ett gult kort som en varning. När en deltagare väl har brutit mot reglerna en andra gång, då åker det röda kortet upp och deltagaren får då lämna tävlingen.

Det finns även två jokerkort med i tävlingen som deltagarna kan använda sig av. Drar en deltagare det ena jokerkortet så betyder det att de andra deltagarna måste ge personen hela tre minuters uppmärksamhet där komikern får allas fulla fokus för att försöka framkalla skratt. Drar man det svarta jokerkortet kan man dela ut en utmaning till en av de andra deltagarna.

Det får vi se i första avsnittet

När tävlingen väl sätter igång tar deltagarna till med alla medel de kan för att försöka framkalla skratt. Per Andersson öppnar sin koffert och två barn dyker upp och spelar flöjt. Robert Gustafsson går och intervjuar alla med en ölkorv och Anders Jansson stoppar knäckebröd i kalsongerna. Det är dock inte fören Özz Nûjen väljer att klä av sig till bara ett par stringkalsonger som det blir svårt för deltagarna att hålla sig. Özz partytrick leder till att Eva kommer in och avbryter genom att ge Anders Jansson årets första gula kort.

Det här är verkligen ett löjligt roligt program, som väcker allas barnasinne till liv. Jag kommer definitivt att följa det här programmet slaviskt, och rekommenderar att du gör också gör det.

Missa inte Prime Videos LOL: Skrattar bäst som skrattar sist som har premiär den 28 december. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL