Trailer: nya serien Toppen med Robert Gustafsson – då kommer den

Toppen säsong 2 – Detta vet vi

  • Amazon Prime
Filmtopp
Uppdaterad 03 december 2022 kl. 10:12 | Publicerad 02 december 2022 kl. 12:12

Återvänder Amazon Prime Videos första svenska humorserie?

Nu finns hela den första säsongen av den stjärnspäckade komedin att streama. Kan vi förvänta oss att se "Toppen" säsong 2? Filmtopp väger oddsen.

Nu har den nya satsningen Toppen slagit ner på Amazon Prime Video med alla sex avsnitt tillgängliga samtidigt. I den politiska satiren om det socialistiska partiet DSP och dess Välfärdsdepartement, ser vi flera svenska stjärnor som Robert Gustafsson, Leif Andrée och Daniel Hallberg. Har du svept färdigt hela säsongen och undrar vad statusen är på Toppen säsong 2? Filmtopp har tittat närmare på saken.

Toppen säsong 2 – Detta vet vi
Foto: Amazon Prime Video.

Vi räknar med att få se Toppen säsong 2

I dagsläget har vi inte fått det bekräftat att Amazon Prime Video kommer göra en andra säsong av Toppen, men mycket talar för att så blir fallet. Streamingtjänsten har flera gånger beskrivit serien som en "satsning" och tryckt på att det här är "den första säsongen". Vidare vill de fortsätta deras satsning på den svenska marknaden – att inte bygga vidare på en så pass stjärnspäckad cast med mycket dragningskraft kan då verka kontraproduktivt. Är det något vi kan gå i god för, så är det att intresset för Toppen varit väldigt stort de senaste veckorna.

Fortsättningsvis ser vi också att man här konstruerat en serie som det finns oändliga uppslag på. För även om säsongen går i mål med ett valår finns det naturligtvis nya utmaningar att ställa DSP inför. För sådan är ju politiken – full av knepiga projekt att ta sig an. 

När kommer Toppen säsong 2?

Förutsatt att det kommer en till säsong av serien är det ännu för tidigt att spekulera om när vi kan väntas se den. Amazon Prime Video försöker vanligtvis hålla uppe samma produktionstakt som Netflix och förse sina tittare med nya säsonger varje år. Men nordiska produktioner har visat sig kunna dröja något längre, och i dagsläget är deras svenska satsning så pass ny att vi inte kan jämföra takten med tidigare titlar de producerat. Förhoppningsvis får fansen se en andra säsong av Toppen redan nästa år – men vi vill höja varningens finger för att det kan dröja något längre.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt serien framåt.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL