MISSA INTE: Nu kan du streama en av årets pärlor – ”smart och vidrig” film

MISSA INTE: Nu kan du streama en av årets pärlor – ”smart och vidrig” film

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
22 december 2023 kl. 10:12

Saltburn gör äntligen entré på Prime Video

I dag är det äntligen premiär på Prime Video för en riktig pärla bland årets alla filmer – Emerald Fennells mörka komedi "Saltburn", med Barry Keoghan och Jacob Elordi i huvudrollerna.

I dag den 22 december, kommer långfilmen Saltburn till Prime Video. Det är stjärnskottet Emerald Fennell som följer upp sin succé Promising Young Woman (2020) med ännu en unik och sevärd film – som bjuder på både en bergochdalbana till upplevelse.

Filmtopps recensent Malin Sandberg beskrev filmen som "smart och vidrig" efter att tillsammans med en fullsatt biosalong chockats, äcklats och gapskrattat åt underhållningen. Vi kan med andra ord slå fast att Saltburn utan tvekan är något utöver det vanliga.

MISSA INTE: Nu kan du streama en av årets pärlor – ”smart och vidrig” film
Barry Keoghan i "Saltburn" (2023). Foto: Prime Video.

Premiär på Prime Video för Saltburn med Barry Keoghan och Jacob Elordi

"Saltburn" är berättelsen om Oxford University-eleven Oliver som fascineras av den välbärgade och excentriske skolkamraten Felix. Oliver är raka motsatsen till typen av person som Felix vanligtvis omger sig med, men tar ändå Oliver under sina vingar. Den omaka vänskapen leder till att Felix bjuder in Oliver till familjens herrgård Saltburn över sommaren. Där börjar Oliver snart visa sitt sanna jag i form av lögner, manipulation och besatthet. Bit för bit nästlar han sig in i familjen och identifierar varje medlems svagheter.

Frågan är om Saltburn någonsin kommer att kunna återgå till det normala efter att Oliver har satt sin fot på platsen.

I de två huvudrollerna ser vi Barry Keoghan – en mästare på att spela karaktärer som Oliver och som vi tidigare sett i filmer som The Killing of a Sacred Deer (2017), The Banshees of Inisherin (2022) och Dunkirk (2017) – och Jacob Elordi, stjärnskottet som slog igenom med Euphoria och The Kissing Booth-filmerna, och som nu även är aktuell som Elvis Presley i Priscilla (2023). I övriga roller ser vi bland andra Rosamund Pike och Richard E. Grant.

Har du inte redan övertygats om att se Saltburn under julledigheten, eller redan i kväll, kan vi också passa på att nämna att det är svenske Linus Sandgren som är filmens fotograf. Sandgren har gjort stor succé med filmer som Babylon (2022), No Time to Die (2021), Don't Look Up (2021) och First Man (2018), och han belönades med en Oscar för sitt arbete med La La Land (2016).

"Saltburn" finns nu att streama på Prime Video.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL