KLART: Då släpps actionserien “STHLM Blackout“ Jerka och Hanna Alström

KLART: Då släpps actionserien “STHLM Blackout“ Jerka och Hanna Alström

  • Amazon Prime
Eric Diedrichs
20 februari 2024 kl. 09:02

Se de första bilderna här

I dag meddelar Prime Video att "STHLM Blackout" (tidigare under arbetsnamnet "Hell of a Date") får premiär i maj. I actionserien syns Erik "Jerka" Johansson och Hanna Alström i huvudrollerna.

Filmtopp har tidigare rapporterat om den kommande, svenska actionserien Hell of a Date. Nu meddelar Prime Video att serien har övergett sitt arbetsnamn och istället kommer att heta STHLM Blackout.

I serien, som blandar action med romcom, ser vi Erik "Jerka" Johansson och Hanna Alström i huvudrollerna. I övriga roller syns bland andra Alba AugustAdam PålssonValter Skarsgård och Nina Zanjani. STHLM Blackout är regisserad av den danska regissören Milad Schwartz Avaz (Bedre Tider, Alfa).

Hanna Alström i "STHLM Blackout".
Hanna Alström i "STHLM Blackout". Foto: Prime Video
Jerka i "STHLM Blackout".
"Jerka" får det svettigt (och blodigt) i "STHLM Blackout". Foto: Prime Video
STHLM Blackout
Foto: Prime Video
Adam Pålsson i "STHLM Blackout".
Adam Pålsson i "STHLM Blackout". Foto: Prime Video

Detta handlar "STHLM Blackout" om

Nyhetsproducenten och änkemannen Arthur, går på en första date med den ensamstående mamman och true-crime-fantasten Mille. Under dejten dras de ofrivilligt in i en kaosartat tillvaro kantad av mord och sabotage av det svenska kraftnätet. För att överleva tvingas de ta saken i egna händer och komma till botten med vad som faktiskt pågår bakom kulisserna. På vägen mot sanningen blir de jagade av både polis och legosoldater samtidigt som den svenska regeringen pressas på svar från allmänheten.

STHLM Blackout beskrivs som en spännande, actionfylld serie som utspelar sig i den svenska politiken och journalistikens värld, och berör en av mänsklighetens hörnstenar, vår förmåga att omfamna förändring.

"STHLM Blackout" består av fyra stycken 40-minutersavsnitt och har premiär på Prime Video den 3 maj.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL