EXKLUSIVT: Trailerpremiär för STHLM Blackout med Jerka Johansson

EXKLUSIVT: Trailerpremiär för STHLM Blackout med Jerka Johansson

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 14 april 2024 kl. 15:04 | Publicerad 11 april 2024 kl. 10:04

Möt karaktärerna spelade av Erik "Jerka" Johansson, Hanna Alström m.fl.

Filmtopp kan via Prime Video presentera den officiella trailern för kommande "STHLM Blackout" med Erik "Jerka" Johansson och Hanna Alström i huvudrollerna. Se den fartfyllda trailern och möt seriens karaktärer.

Den 3 maj är det premiär för Prime Video-satsningen "STHLM Blackout" – en actionserie i fyra delar med inslag av såväl humor som romantik.

I handlingarnas centrum hittar vi Arthur (Erik "Jerka" Johansson) och Mille (Hanna Alström) som efter en dejt blir nyckelpjäser i ett actionfyllt äventyr. Det är ett farligt äventyr som kantas av mord och ett sabotage av det svenska kraftnätet. För att hålla sig vid liv – och med allt från polisen till legosoldater efter sig – tar de upp jakten på sanningen.

Serien har politikens och journalistikens värld som arena och är en berättelse om människans förmåga att omfamna förändring.

"STHLM Blackout" är skapad av Milad Schwartz Avaz som också står för regin. Han har även skrivit manus tillsammans med Jacob Katz Hansen och Anna Neye.

Se trailern för STHLM Blackout – premiär på Prime Video i maj

Möt karaktärerna i STHLM Blackout – spelade av Jerka Johansson, Hanna Alström, Adam Pålsson, Alba August m.fl.

Erik "Jerka" Johansson
Foto: Prime Video.

Arthur (Erik "Jerka" Johansson)

Arthur, 44, är en teknisk producent på Kanal två. Han framstår som sympatisk och ordinär, men ingen känner honom egentligen väl. Däremot finns det en bakgrundshistoria om Arthur som avslöjar ett förflutet som en skarp och grävande journalist, med ambitioner om att söka både sanning och rättvisa. En gång i tiden var Arthur nämligen en äventyrslysten drömmare, innan han stadgade sig med sin dåvarande fru, Natalie, som lärde honom konsten att skapa en balanserad tillvaro. Det var tills för ett par år sedan när Natalie gick bort och lämnade Arthur som änkling.

Hanna Alström
Foto: Prime Video.

Mille (Hanna Alström)

Mille, 42, är nyskild och kärleksfull mamma till sin tonårsdotter Isabelle. Hon arbetar som IT-professor och älskar sitt jobb. Mille är en ordentlig, pratsam, skrattande nörd som älskar att somna till true crime-poddar. Det finns en tydlig koppling här: Mille älskar när hon är i rörelse och när beräkningarna går ihop, och allting slutar med en logisk förklaring.

Nina Zanjani
Foto: Prime Video.

Cristina Strandberg (Nina Zanjani)

Strandberg, 39, är en ambitiös och noggrann undersökande journalist och nyhetsankare på Kanal två. När vi först träffar henne uppdagas det att hon lyckats gräva fram tvivelaktig information som kopplar samman mystiska strömavbrott, stigande energipriser och försvarsministern.

Adam Pålsson
Foto: Prime Video.

Viklund (Adam Pålsson)

Viklund, 30, är en framgångsrik brottsutredare i trettioårsåldern som har klättrat genom militärakademin med ett rekord efter ett annat. Han är orubblig, ihärdig och engagerad. Hans jakt på Arthur är ett beräknat och opersonligt mål som ska slutföras. Viklund personifierar vår generations oböjliga målinriktade mentalitet som i den här berättelsen följer efter Arthur.

Alba August
Foto: Prime Video.

Vera Lang (Alba August)

Vera, 28, är politisk rådgivare åt försvarsministern. Hon är en ung, ambitiös och intelligent kvinna fångad i ett nät av lögner med sanslöst höga insatser. Vi träffar Vera för första gången när hon hjälper sin minister i en nyhetsintervju på Kanal två.

Klara Almström
Foto: Prime Video.

Isabelle (Klara Almström)

Isabelle ("Izzy"), 16, är lika optimistisk och nördig som sin mamma Mille. Hon är väldigt kunnig inom IT och kan grunderna när det kommer till hacking. Hon brottas fortfarande med sina föräldrars skilsmässa. Men allt som allt har hon och Mille kommit ur det bra. Isabelle tycker mycket om sin mamma ... som hon anser är alldeles för mycket, men också otroligt rolig och modig.

Valter Skarsgård
Foto: Prime Video.

Albin (Valter Skarsgård)

Albin, 34, är en kontorsarbetare på energiföretaget Svea Gasco, där han arbetar under företagets chef, Nordin. Albin beskrivs som en idealist.

"STHLM Blackout" har exklusivt premiär på Prime Video den 3 maj 2024. Serien gick tidigare under arbetstiteln "Hell of a Date".

LÄS OCKSÅ: Kommande svenska serier på Prime Video

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL