Se trailern till den sista säsongen av Carnival Row

Carnival Row säsong 3 – detta vet vi

  • Amazon Prime
Filmtopp
21 mars 2023 kl. 13:03

Får vi se Bloom och Delevinge tillsammans igen?

Den andra säsongen av Prime Videos "Carnival Row" rullar varm på streamingtjänsten, och fans av seriens magiska värld är givetvis nyfikna på hur framtiden ser ut för serien.

I mitten av februari gjorde den andra säsongen av Carnival Row entré på Prime Video efter ett uppehåll på flera år efter den inledande säsongen. Fantasykriminalaren gjorde debut redan 2019, men det dröjde alltså till 2023 innan fans fick se en fortsättning på serien.

I Carnival Row får vi följa Orlando Bloom i rollen som kommissarie Rycroft Philostrate och Cara Delevingne i rollen som älvan Vignette Stonemoss. Handlingen utspelar sig i en steampunkinspirerad värld där det existerar både människor och mytologiska väsen och den tar avstamp i utredningen av flertalet mord på älvor. Kommissarie Rycroft blir huvudmisstänkt i fallet och måste hitta den verklige gärningsmannen för att rentvå sitt namn. I den uppföljande andra säsongen fortsätter den komplexa relationen mellan människor och andra varelser att utforskas, med onda krafter som ständigt lurar under ytan.

Carnival Row är skapad av Travis Beacham och René Echevarria. Utöver Bloom och Delevingne ser vi skådespelare som Simon McBurney, Tamzin Mechant och David Gyasi m.fl. i rollerna.

När kommer Carnival Row säsong 3?

För dig som hade hoppats på att få uppleva en säsong 3 av Carnival Row har vi dessvärre dåliga nyheter. Prime Video har annonserat den andra säsongen som seriens avslutande och det ser i nuläget inte ut att finnas några som helst planer på att ändra på det beslutet.

En av de främsta anledningarna till att serien läggs ner redan efter två säsonger kan tillskrivas dålig timing. Kort efter Carnival Row sjösattes slog nämligen pandemin till, vilket gjorde att alla tidigare planer för serien kastades om. Den andra säsongens showrunner, Erik Oleson, har berättat för Decider att det från början fanns förhoppningar om att göra en längre serie.

– Inledningsvis var den tänkt att bli en längre serie med fler säsonger, men vi var tvungna att anpassa oss, förklarar Oleson.

Med det sagt avslöjar Oleson också att han hade varit öppen för att fortsätta jobba på serien om han fick chansen. Skulle serien växa sig allt mer populär med tiden skulle fans av den åtminstone kunna hoppas en aning på en spinoff eller dylikt i framtiden.

Att "Carnival Row" tagit slut med den andra säsongen är givetvis tråkiga nyheter, men de goda nyheterna är att den i alla fall fick ett riktigt avslut.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL