Amazons romantiska komedi slår rekord – har du sett Prime Videos tittarmagnet?

Amazons romantiska komedi slår rekord – har du sett Prime Videos tittarmagnet?

  • Amazon Prime
Filmtopp
17 augusti 2023 kl. 17:08

Fansen har talat – detta är nya succéfilmen

Den romantiska komedin "Red, White & Royal Blue" har blivit en riktig tittarmagnet. Nu avslöjar Prime Video att det är deras mest sedda film.

Baserad på Casey McQuistons bästsäljare hade filmadaptionen av Red, White & Royal Blue premiär på Prime Video förra veckan. Filmen, som av Filmtopp fick ett svalt mottagande, har visat sig att bli historisk.

Nu avslöjar nämligen streamingtjäsnten att Matthew López romantiska komedi hade den bästa premiärhelgen någonsin för någon av deras originalfilmer. Den är också deras tredje mest streamade romantiska komedi genom tiderna.

Amazon är "överväldigade" av mottagandet

"Vi är överväldigade av entusiasmen och glada över att fans över hela världen har hjälpt till att överträffa alla förväntningar", skriver Amazon Studios i ett pressmeddelande.

Vidare menar de att Prime Video, tack vare filmen, har sett en stor tillökning av prenumeranter.

Red, White & Royal Blue har i USA fått ett positivt kritikermottagande och har i dagsläget 79 procentRotten Tomatoes, vilket innebär att den graderas som "certified fresh". I Metascore, som sammanslår engelskspråkiga tidningars recensionsbetyg, har filmen 62 av 100, medan den här i Sverige har fått ett svalare mottagande. Enligt Kritiker.se ligger snittet på 2 av 5.

Red, White and Royal Blue
Foto: Prime Video

Detta handlar Red, White & Royal Blue om

Alex (Taylor Zakhar Perez) är son till den första kvinnliga amerikanska presidenten Ellen (Uma Thurman). Under en vistelse i Storbritannien, i samband med ett kungligt bröllop, hamnar han i ett rejält gräddtårte-bråk med den brittiska prinsen Henry (Nicholas Galitzine). Händelsen blir förstasidesstoff för tidningarna och de båda tvingas att låtsas att vara goda vänner för att inte skada sina respektive familjers rykten. Deras simulerade vänskap utvecklar sig sedan till något annat och som genrebeteckningen avslöjar - det blir romantiskt. 

Sugen på att se filmen själv? Här kan du streama Red, White & Royal Blue.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL