Amanda Eliasson ute ur Robinson: "Det här är inte värt 500 000 kronor"

Amanda Eliasson ute ur Robinson – så ser relationen till Dennis ut idag

Axel Diedrichs
Uppdaterad 02 maj 2023 kl. 08:05 | Publicerad 30 april 2023 kl. 21:04

Berättar i intervju med Filmtopp

Amanda Eliasson är ute ur "Robinson" 2023. I en intervju med Filmtopp berättar hon om hur det kändes och hur hennes relation till deltagarna Dennis Johansson och Erik Wahrolén ser ut idag.

Söndagens avsnitt bjuder på starka känslor, inte minst för Amanda Eliasson som nu är ute ur Robinson 2023. Detta efter att laget under Dennis Johanssons ledning stått för en läggmatch som gjort att de kunnat rösta ut henne. Nu berättar hon för Filmtopp om hur det känns och hur relationen till Dennis ser ut idag.

Under torsdagen fick vi se Lag Syds stora sabotageplan skrida till verket när lagkaptenen Dennis Johansson valde att låta de starka deltagarna Amanda Eliasson, Marcus Edensky och Erik Wahrolén stå över en tävling och förlora den avsiktligt. Eftersom att det förlorande laget måste skicka ut någon såg lagets övriga medlemmar Dennis JohanssonPernilla BlockCamilla Salén Sjögren och Christopher Da Silva det snarare som en vinst att kunna skicka ut Amanda. De har alla stört sig på hennes och Eriks tajta relation i lägret, och samtidigt sett på henne som ett stort hot inför fortsättningen av säsongen som nu går in mot sammanslagning.

Amanda Eliasson ute ur Robinson – så ser relationen till Dennis ut idag
Foto: TV4.

Amanda Eliasson är ute ur Robinson 2023 – berättar om relationen till Dennis Johansson idag

När hennes lag förlorade tävlingen kunde Amanda lista ut att det var hon som skulle röstas ut. Tillbaka på stranden talade de alla ut om varför utfallet blev som det blev. I en intervju med Filmtopp berättar Amanda om hur hon tog emot beslutet: 

– Det kändes för jävligt rent ut sagt. Hur allting skedde kändes som backstabbing 2.0. När vi är tillbaka på stranden så sitter jag bara och tänker “hatar de här personerna mig? Vad har jag gjort för att det ska bli så?”. De sitter i grupp och berättar för mig hur värdelös person jag är. De klagade till och med på hur jag hejade, säger Amanda.

Hur ont det än gjorde för Amanda där och då hyser hon inga agg mot Dennis som var ledande i att spela ut henne. I dag har de till och med en reparerad relation, menar hon:

– Jag är inte sur på Dennis på något sätt. Vi pratade där och det är bakom oss. Man får skilja på handling och person. Jag skyllde det på att han är ung och att han agerade utifrån sitt tyckande och tänkande. Och han lever i Barcelona idag, så det blir mest någon sporadisk snapchat eller ett meddelande hit eller dit, säger Amanda och fortsätter:

– Det är verkligen en okej relation, inga konstigheter. Det är intressant att se nu hur allt spelas upp. Jag tyckte synd om honom när han väl förstod att jag inte höll på så som han trodde.

Amanda Eliasson ute ur Robinson – så ser relationen till Dennis ut idag
Foto: TV4.

"Det var hans sätt att försvara sig på"

När Dennis väl fick se hur en gråtfärdig Amanda reagerade på att stora delar av laget hade gått bakom hennes rygg, syntes det tydligt att han tyckte det var jobbigare än väntat. När Amanda pratar med Filmtopp berättar hon att hon på ett sätt förstår varför han såg till att skicka ut henne: 

– Om man tänker ur hans perspektiv, att han tror att jag spelar på känslor, så var det där hans sätt att försvara sig på. Han vet ju inte vad jag sitter och säger till kameran. Om han tänker att hon säger att hon har mig runt hans lillfinger, så ska jag visa för dem nu att så inte är fallet.

I och med att Dennis åkte ut i samma avsnitt som Amanda förenas de två nu i Gränslandet. Så här säger Amanda om hur det var att återse honom på grannön: 

– Jag kände inget agg, absolut inte. Jag började skratta och tänkte “men vad i helvete, hur hamnade han här?”. Det finns någonting som heter karma, säger hon och fortsätter:

– Jag var inte sur på honom. Utan jag tänkte mer “Oj, vad har hänt?”. Vi fick chansen att prata med varandra och det visade sig att han verkligen trodde att jag spelade på folks känslor. Det hade tagit jättehårt på hans självkänsla och då kände jag, men varför säger du inget då? Jag och Erik blev så tajta som vi blev för att vi kunde prata om allt.

Kanske får vi se Amanda och Dennis hitta tillbaka till det starka band de hade under inledningen på säsongen. Du följer "Gränslandet" och "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL