Sanningen säsong 2 ser inte ut att bli av på Netflix

Älskad krimserie på Netflix kan göra oväntad comeback – skaparen ”har en idé”

Emil Oscar Rasmussen
08 juli 2024 kl. 18:00

Det mystiska dramat "Sanningen" kan få en andra säsong

I början av 2024 tog det mystiska kriminaldramat "Sanningen" alla Netflix-användare med storm. Nu avslöjar hjärnan bakom serien, författaren Harlan Coben, att den tilltänkta miniserien kan få en andra säsong.

De senaste åren har den amerikanske författaren Harlan Coben mer eller mindre tagit över Netflix deckargenre. Sedan sommaren 2018, då Netflix annonserade ett samarbete med Coben, har streamingtjänsten hunnit släppa åtta hela serier baserade på hans verk. Bland dem hittar vi uppskattade titlar som Safe (2018), The Stranger (2020) och Stay Close (2021) m.fl.

Den senaste Coben-serien som kom till Netflix är Sanningen (eng. titel: "Fool Me Once"), och det är också den produktion som, åtminstone tittarmässigt, blivit den största succén.

Sanningen blev en omedelbar favorit på Netflix över hela världen efter sin premiär i början av januari. Den brittiska kriminalserien toppade listorna över de populäraste serierna i land efter land och är i dag streamingjättens sjunde mest sedda engelskspårkiga serie någonsin. Sanningen har streamats i 629,8 miljoner timmar och setts av 98,2 miljoner tittare – vilket gör att den toppar favoriter som Stranger Things säsong 3 (94,8 miljoner) och Familjen Bridgerton säsong 2 (93,8 miljoner) samt säsong 3 (91,9 miljoner). Det är dock inte osannolikt att den sistnämnda fortsätter att klättra på listan.

Tillsammans med "Queen's Gambit" är "Sanningen" de enda miniserierna på Netflix topplista över engelskspråkiga serier, men nu ser det ut som om Queen's Gambit kan bli ensam kvar med den stämpeln. Harlan Coben har nämligen hintat om att en andra säsong av Sanningen kan bli verklighet.

Älskad krimserie kan göra oväntad Netflix-comeback – skaparen ”har en idé”
Foto: Netflix.

Sanningen säsong 2 kan bli verklighet på Netflix – författaren bekräftar

Trots att Harlan Coben-produktionerna på Netflix är extremt populära så har ingen av dem fått en andra säsong, utan endast släppts som miniserier. Därför är det väldigt oväntat att Coben själv har avslöjat att hoppet inte är ute för den som drömmer om en andra säsong och Sanningen.

I maj släpptes Cobens senaste bok Think Twice och i samband med att författaren gjorde press för sin roman avslöjade han att han faktiskt har en idé om hur Sanningen kan fortsätta med en andra säsong.

Coben säger till Unilad att han "typ" har "en idé" för hur Sanningen kan leva vidare, men menar också att den inte är konkret nog för att förverkliga ännu. Enligt Coben är det dessutom den enda serien han just nu kan tänka sig att ge en andra säsong.

På frågan varför han inte gjort uppföljande säsonger till någon annan serie svarar han:

– Jag tänker bara göra en säsong två om den kommer att vara bättre än säsong ett.

"Sanningen" är ett mystiskt kriminaldrama som följer Maya Stern, som är övertygad om att hon har ser sin man på övervakningskameran i sitt barns rum – trots att han är död och begravdes bara dagar tidigare. Det blir upp till kriminalinspektör Kierce att lista ut om Maya ljuger eller om någon annan fördunklat sanningen kring hennes makes död.

Ytterligare Harlan Coben-serien är på väg till Netflix. Två bekräftade titlar är "Missing You" och "Run Away".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL