Allt om Steven Spielbergs nya film The Fabelmans

Allt om Steven Spielbergs nya film The Fabelmans

Filmtopp
08 december 2021 kl. 14:56

Baseras på filmskaparens egna liv

Nu har vi fått mer information om storfilmregissören Steven Spielbergs nästa film "The Fabelmans" som kommer ut nästa år.

Redan innan premiären av Steven Spielbergs efterlängtade musikal West Side Story nu på fredag har det börjat pratas om filmskaparens nästa rulle, The Fabelmans. Filmen beskrivs som ett coming of age-drama löst baserat på hans egna uppväxt i Arizona. Bland de bärande rollerna har vi stora namn som Seth Rogen, Michelle Williams och Paul Dano

The Fabelmans uppges närmare bestämt handla om en filmnörd som småningom kommer att bli den kommersiellt mest framgångsrika regissören i modern tid, vilket ju också stämmer in på Spielbergs egna livshistoria. Williams och Dano sägs spela karaktärer som bygger på Spielbergs föräldrar och Rogen hans favoritfarbror. Huvudrollen spelas av den unga skådisen Gabriel LaBelle som här kan göra sitt stora genombrott.

Filmen är skriven av Spielberg själv och Tony Kushner som han nyligen arbetat tillsammans med på just West Side Story

Då kommer The Fabelmans

Filmen som produceras av Universal Pictures och Spielbergs egna produktionsbolag Amblin har nu fått sitt preliminära premiärdatum. Närmare bestämt är den tänkt att släppas på bio den 23:e november 2022, avslöjar Variety. För amerikaner innebär det att den släpps omkring Thanksgiving.

MER LÄSNING:

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL