Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Allt om nya säsongen av Hela Sverige bakar 2021

Allt om nya säsongen av Hela Sverige bakar 2021

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 september 2021

Tidigare vinnare återvänder i jubileumsäsongen.

Idag, den 22:a september, är det dags att stifta bekantskap med tolv nya hemmabagare som gör upp om vinsten i Hela Sverige bakar. Programledarduon Tina Nordström och Johan Östling öppnar upp baktältet för en jubileumssäsong fylld av kära återseenden, nya bekantskaper och spännande tävlingar.

MER LÄSNING:

När Hela Sverige bakar 2021 kickar igång innebär det tio år sedan programmet hade svensk urpremiär. För att fira jubileet kommer tidigare vinnare besöka programmet för att dela med sig av vad som krävs för att vinna titel Årets bästa hemmabagare och om hur livet kan förändras för den som gör det. Förutom den eftertraktade titeln ligger även ett eget bakbokskontrakt i potten för den som går segrande ur årets kamp.

Årets deltagare kommer från hela landet och ställs varje onsdag inför två olika bakutmaningar, ett paradbak och ett bak där deltagarnas tekniska färdigheter sätts på prov. Under tidspress kommer det bakas allt från nytänkande tårtor till hederliga klassiker. I första avsnittet blir det en nostalgisk tillbakablick när deltagarna ska baka en prinsesstårta, något som gjordes i det allra första avsnittet för tio år sedan. Tårtorna bedöms av de hårda, men rättvisa domarna Elisabeth Johansson och Johan Sörberg.

– I år får vi se ett nytt gäng duktiga hemmabagare från Sveriges alla hörn som verkligen vågar ta ut svängarna och visa oss domare vad de går för i köket. Vi får se kreativitet och nyskapande, men framförallt en massa bakglädje, säger Johan Sörberg.

Säsongens första tekniska utmaning blir en känslosam hyllning till kakornas drottning Birgitta Rasmusson. Deltagarna får i uppgift att baka hennes klassiska toscabakelse, en utmaning som visar sig vara svårare än många väntat sig.   

– Det känns fint att få hedra Birgitta som varit en så viktig del av det här programmet under alla år. Under 45 minuter får vi se deltagarna svettas i köken för att försöka uppnå ett rasande elegant resultat, precis så som Birgitta hade velat ha det, säger Tina Nordström.

Hela Sverige bakar 2021 sänds i tolv delar och har säsongspremiär onsdagen den 22 september klockan 21:00 på TV4 och TV4 Play.

Alla deltagare i Hela Sverige bakar 2021

Fredrika Hartzell, 27 år, Key account Manager, Stockholm

Beate Baranovska, 28 år, Röntgensjuksköterska, Värnamo

Amanda Svensson, 25 år, Student, Helsingborg

Nancy Gül, 27 år, Skolkurator, Skövde

Andréa Ask, 25 år, Operatör, Södra Vi

Stephanie Johansson, 29 år, Privatrådgivare, Drängsered

Dennis Larsson, 31 år, Processtekniker, Alunda

Marlen Österman, 46 år, Kurator och förbättningsledare, Göteborg

Simon Hallin, 38 år, Produktchef, Stockholm

Amadeus Dahlgren, 25 år, Musikalartist, Mölnlycke

Jennie Sterner, 52 år, Evententreprenör, Arboga

Markus Dahlberg, 42 år, Projektledare, Södertälje

NÄSTA ARTIKEL