Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
KLART: Då har Morden i Sandhamn 2023 premiär

Alexandra Rapaport om slutet på Morden i Sandhamn: "Både förvånad och glad"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 maj 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 maj 2023

Finalen har väckt starka reaktioner

Den nionde säsongen av "Morden i Sandhamn" slutade på ett sätt som håller fansen i gungning. Alexandra Rapaport berättar att hon är både förvånad och glad över påslaget.

I tisdags nåddes tv-tittarna av finalen på Morden i Sandhamn säsong 9, och reaktionerna som kom var lika många som de var starka. Seriens stora stjärna Alexandra Rapaport menar att hon är överhopad av kommentarer, och ger sin gissning på varför just den här säsongen gått hem hos tittarna extra mycket.

Kriminalserien Morden i Sandhamn hade sin första premiär den 20 december 2010. Sedan dess har den engagerat sina tittare med spänning hämtad ur författaren Viveca Stens bästsäljande deckare om åklagaren Nora Linde som löser mordfall i Stockholms skärgård.

Utan att avslöja för mycket slutar långkörarens senaste säsong med en cliffhanger som heter duga, och som fått fansen att skrika efter mer. I dagsläget är det inte klart hur saker och ting ser ut med en tionde säsong, men baserat på den villkorslösa kärlek serien bemötts av vore det närmast tjänstefel att inte fortsätta på berättelsen om Nora och Alexander.

Alexandra Rapaport om slutet på Morden i Sandhamn: "Både förvånad och glad"
Foto: TV4 / C More.

Alexandra Rapaport om slutet på Morden i Sandhamn som väckt stor uppmärksamhet: "Jag är både förvånad och glad"

I en intervju med Aftonbladet berättar Alexandra Rapaport om hur hon själv har tagit de många reaktioner på slutet av den nionde säsongen:

– Jag är både förvånad och glad över att det varit sådant påslag i sociala medier. Jag är överhopad av kommentarer, både kärlek och upprördhet.

Den 51-åriga skådespelaren tror att serien nu betyder mer för folk än någonsin förut på grund av de tider vi nu lever i:

– Det verkar som serien fyllt en större funktion än tidigare i dessa dystra tider med vinter, krig och lågkonjunktur, säger Alexandra Rapaport till Aftonbladet.

Vidare berättar hon för tidningen att hon inte får säga vad framtiden håller för den älskade produktionen – men att hon vet seriens status. Filmtopp håller dig uppdaterad så fort någonting nytt dyker upp på den fronten.

Samtliga nio säsonger av "Morden i Sandhamn" finns att streama på C More. 

NÄSTA ARTIKEL