KLART: Då har Morden i Sandhamn 2023 premiär

Alexandra Rapaport om slutet på Morden i Sandhamn: ”Både förvånad och glad”

Filmtopp
Uppdaterad 07 mars 2024 kl. 17:20 | Publicerad 04 maj 2023 kl. 21:00

Finalen väckte starka reaktioner

Den nionde säsongen av "Morden i Sandhamn" slutade på ett sätt som håller fansen i gungning. Alexandra Rapaport berättar att hon är både förvånad och glad över påslaget.

I våras nåddes TV-tittarna av finalen på Morden i Sandhamn säsong 9, och reaktionerna som kom var lika många som de var starka. Seriens stora stjärna Alexandra Rapaport menar att hon blev överhopad av kommentarer, och gav sin gissning på varför just den här säsongen gått hem hos tittarna extra mycket.

Kriminalserien Morden i Sandhamn hade sin första premiär den 20 december 2010. Sedan dess har den engagerat sina tittare med spänning hämtad ur författaren Viveca Stens bästsäljande deckare om åklagaren Nora Linde som löser mordfall i Stockholms skärgård.

Utan att avslöja för mycket slutar långkörarens senaste säsong med en cliffhanger som heter duga, och som fått fansen att skrika efter mer. Sedan en tid tillbaka vet vi att en tionde säsong är på väg – med tanke på den villkorslösa kärlek serien bemötts av vore det närmast tjänstefel att inte fortsätta på berättelsen om Nora och Alexander.

Alexandra Rapaport om slutet på Morden i Sandhamn: "Både förvånad och glad"
Foto: TV4.

Alexandra Rapaport om slutet på Morden i Sandhamn säsong 9: "Jag är både förvånad och glad"

I en intervju med Aftonbladet berättar Alexandra Rapaport om hur hon själv har tagit de många reaktioner på slutet av den nionde säsongen:

– Jag är både förvånad och glad över att det varit sådant påslag i sociala medier. Jag är överhopad av kommentarer, både kärlek och upprördhet.

Den 51-åriga skådespelaren tror att serien nu betyder mer för folk än någonsin förut på grund av de tider vi nu lever i:

– Det verkar som serien fyllt en större funktion än tidigare i dessa dystra tider med vinter, krig och lågkonjunktur, säger Alexandra Rapaport till Aftonbladet.

Säsong 10 under produktion

I höstas gick Alexandra Rapaport ut med att Morden i Sandhamn säsong 10 blir av och att man kickat igång inspelningen. När exakt vi kommer att få se de nya avsnitten landa på TV4 återstår att se, men vi vet att det kommer ske någon gång i år. Troligtvis släpps de under sensommaren/hösten. Filmtopp håller ett öga på vad som sker med den stora tittarfavoriten.

Samtliga nio säsonger av "Morden i Sandhamn" finns att streama på TV4 Play

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL