Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alexander Skarsgård med i säsong 53 av Documentary Now!

Alexander Skarsgård spelar tysk i säsong 53 av Documentary Now!

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 augusti 2022

Ska spela stor filmvisionär

"Documentary Now!" är på väg tillbaka och i den nya säsongen av mockumentären som nu kliver in på sin 53:e säsong ser vi Alexander Skarsgård.

I dagarna kunde vi rapportera att Alexander Skarsgård är klar för en film som kretsar runt skolskjutning. Nu anlitas han för ett mindre allvarligt gig. I kommande säsongen av det berömda amerikanska mockumentärprogrammet Documentary Now! ska han spela en tysk filmskapare.

Alexander Skarsgård, Nicholas Braun, känd från Succession, som den svenska stjärnan gjort en gästroll i, och August Diehl (Inglorious Bastards) spelar huvudrollerna i den nya säsongens premiäravsnitt Soldier of Illusion. Handlingen är inspirerad av den Werner Herzog-fokuserade dokumentären Burden of Dreams. Skarsgård spelar en stor tysk filmskapare på 1980-talet som försöker få till sin magnum opus medan han arbetar i avlägsna, straffande förhållanden i de ryska Ularbergen.

Nya Documentary Now!-säsongen bygger vidare på sitt tema

Det andra avsnittet med titeln Trouver Frisson innehåller den franska skådespelaren Liliane Rovère (Call My Agent!) och Ronald Guttman (Godfather of Harlem). Det hyllar den franska filmskaparen Ida Leos, spelad av Rovère som letar efter anledningen till att hon inte längre upplever "frisson" – gåshuden som alltid har varit hennes guide.

I den hyllade serien, som kom ut 2015 och egentligen ska släppa sin femte säsong, har vi tidigare sett storheter som Helen MirrenSeth Myers och Bill Hader.

Nya säsongen med Alexander Skarsgård i premiären släpps den 19 oktober.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL