Trailer: Alexander Skarsgård och Kirsten Dunst återförenas

Alexander Skarsgård i film om skolskjutning i USA

03 augusti 2022 kl. 17:08

Regidebut för Michael Shannon

Alexander Skarsgård är klar för att medverka i Michael Shannons drama "Eric Larue" som bygger på en pjäs om en skolskjutning i USA.

Svenske Hollywoodstjärnan Alexander Skarsgård har en av de bärande rollerna i skolskjutningsdramat Eric Larue. Filmen blir regidebuten för den tvåfaldigt Oscarsnominerade skådespelaren Michael Shannon (Revolutionary Road, Nocturnal Animals).   

Deadline berättar att filmen är skriven av Brett Neveu som från början skrev en pjäs om en mamma vars 17-årige son skjuter och dödar tre killar i sin klass. När hon står inför ett möte med de andra pojkarnas mammor och ett länge försenat besök hos sin son i fängelset, handlar historien inte om våldet utan om vad vi väljer att tänka och göra för att överleva trauman.

I Eric Larue får vi utöver Skarsgård se Judy Greer från Halloween KillsPaul Sparks (House of Cards) Alison PillTracy Letts och Kate Arrington med flera. 

Filmen är producerad av Sarah Green vars mest kända produktion är Terrence Malicks konstnärliga drama The Tree of Life. Än så länge vet vi inte när premiären är tänkt att landa, men uppdaterar dig så snart dessa uppgifter blivit kända.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL