Alexander Karim, Foto: Johnny Wohlin

EXKLUSIVT: Camilla Läckberg gör serie på Alexander Karims succéroman

Filmtopp
24 maj 2023 kl. 13:05

Karim och Läckberg samarbetar med legendarisk producent

Alexander Karim är aktuell med "The Swarm" på Viaplay. I en exklusiv intervju med Filmtopps Eric Diedrichs, berättar stjärnan att hans roman "Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död" ska bli TV-serie av Frank Doelger och Camilla Läckberg.

År 2019 debuterade Alexander Karim som romanförfattare med uppskrivna Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död. Till Filmtopp, i samband med en intervju om Viaplay-serien The Swarm, avslöjar Karim att boken nu ska filmatisera och detta med hjälp av Game of Thrones-producenten Frank Doelger, som enligt stjärnan "läste boken tre gånger" och "inte kunde sluta tänka på den".

– Vi satt i Rom och höll på att filma Swarm och jag sa, "fan, Frank, kan du peka mig i rätt riktning? Jag måste ha en producent jättesnabbt" och han sa, "ja, men låt mig läsa den". Så läste han den tre gånger, sen återkom han och sa, "nej, jag kan inte sluta tänka på den. Jag vill producera den", avslöjar Karim för Filmtopp.

Alexander Karim i The Swarm. Foto: Viaplay.

Produceras av Camilla Läckberg och Bad Flamingo

Tillsammans med deckardrottningen Camilla Läckberg och brodern Baker Karim driver Alexander produktionsbolaget Bad Flamingo, som tidigare legat bakom covid-dramat Glaciär (2021). Nu är det klart att Bad Flamingo, tillsammans med Frank Doelgers bolag, kommer att producera Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död, som blir en TV-serie i sex delar. Varje avsnitt beräknas bli 60 minuter långt.

Baker Karim kommer återigen att sätta sig i registolen, medan Alexander spelar huvudrollen. Camilla Läckberg är med som producent och för manuset står Anna Platt, som bland annat har skrivit Knutby (2021) och Det som göms i snö (2018–2021).

– Vi håller på att skriva nu. Anna Platt, författaren, håller på att skriva manus. Det går fantastiskt bra, hon är så jävla duktig. Man är ju nervös, för när någon ska ta ens bok och göra om till manus tänker man "fan, ska du göra våld på min bok?" Men hon är helt fantastisk. Helt fantastisk, säger Karim entusiastiskt.

Skulle ha blivit HBO-serie

Alexander Karim berättar att det först var tänkt att HBO skulle förvalta hans roman och göra den till TV-serie. Han beskriver projektet som långt gånget, men att det var en av alla satsningar som drabbades när streamingjätten valde att skrota alla sina nordiska produktioner.

– HBO släppte ju alla sina nordiska [produktioner]. De drog på det ända in i det sista med just den här men till slut var det så här: "Vi stänger ju ner hela den avdelningen, så det finns inget sätt att göra det på om vi ska göra det på svenska."

Vilka som tar över serien nu kan Alexander ännu inte avslöja, men han är noga med att betona att det inte finns något groll med HBO, utan att de har varit tillmötesgående och låtit honom att ta del av det som de tidigare hunnit planlägga.

Detta handlar "Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död" om

När Jonas Paulsson vaknar på morgonen tror han att det är en helt vanlig söndag. Han äter frukost, går en sväng på stan och blir därefter brutalt mördad i sitt hem. När han sedan vaknar upp oskadd i sängen tänker han självklart att det hela var en mardröm. Men snart inser han att dagen han vaknar upp till är lördagen, dagen innan hans förestående död.

Filmtopp håller dig uppdaterad om produktionen så fort vi vet mer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL