Alex och Sigges attack mot Pär Lernström: ”En AI som inte bryr sig om fotboll"

Alex och Sigges attack mot Pär Lernström: ”En AI som inte bryr sig om fotboll"

Axel Diedrichs
Uppdaterad 10 juli 2024 kl. 10:37 | Publicerad 06 juli 2024 kl. 15:57

Alex Schulman och Sigge Eklund hoppar på TV-profilen Pär Lernström

I veckans avsnitt av deras podd går Alex Schulman och Sigge Eklund hårt åt EM-studions programledare Pär Lernström.

Under flera veckors tid har svenska folket spenderat såväl dagar som kvällar framför SVT:s och TV4:s sändningar av fotbolls-EM 2024. Inför, under och efter varje match har båda kanalerna i vanlig ordning studiosändningar med kända profiler.

Något som förbryllat många är att TV4:s Gusten Dahlin, som driver den stora fotbollspodden Tutto Balutto och som den senaste tiden lett kanalens Champions League-sändningar, inte är med. I stället är det Pär Lernström, känd från Idol, som axlar programledarrollen i studion. 

–  Om jag hade fått bestämma så hade ju jag programlett studion, det är ju det jag hade velat göra, säger Gusten Dahlin om situationen.

Istället har Gusten Dahlin varit på plats i Tyskland för TV4:s räkning och rapporterat från mästerskapet, med profiler som Olof Lundh vid sin sida.

Alex och Sigges attack mot Pär Lernström: ”En AI som inte bryr sig om fotboll"
Pär Lernström med Frida Nordstrand. Foto: TV4.

Alex Schulmans och Sigge Eklunds attack mot Pär Lernström

Pär Lernströms medverkan som programledare i fotbolls-EM har blivit en snackis med många tyckare online som vill säga sitt. Vissa ifrågasätter Lernströms fotbollskunskap och menar att han borde hålla sig till att leda underhållningsprogram, medan andra tycker att han sköter sig alldeles utmärkt i sin nya roll.

Två som sällan är rädda för att säga vad de tycker är Sigge Eklund och Alex Schulman, som titt som tätt lyckas röra upp känslor med sin podcast. I fredagens avsnitt av Alex & Sigges podcast kom fotbolls-EM och de olika studiokonstellationerna på tal. När Alex frågar Sigge vad han tycker om Pär Lernström som programledare över sommarfotbollens sändningar, svarar han följande: 

– Intressant karaktär, alltså nån typ av AI. Han är gjord i AI.

Alex håller med om att han känns programmerad, och har desto mer att säga om saken: 

– Det verkar inte som att den här AI:n egentligen bryr sig om fotboll, han låtsas bara bry sig om fotboll utifrån all information han fått om hur man bör vara som ankare i ett fotbolls-EM. Men det är något som inte riktigt stämmer, säger han och fortsätter: 

– Det är en isande känsla när jag förstår att han inte bryr sig om fotboll. Han är ett proffs, han vet allt hur man ska säga. Han vet hur man gör en på:a och en av:a, han gör det utsökt, men han skiter i det. Det är så jävla obehagligt. 

Hans kritik mot fotbolls-EM:s studioprofiler stannar dock inte vid Pär:

Daniel Nannskogs jävla underliga, skeva person... Louie [Alex son] tittar och växer och förstår. Han lyssnar på Lasse Granqvist, den här självmedvetna språkekvilibrismen. 

Cirka 50 minuter in i avsnittet börjar Alex Schulman och Sigge Eklund att prata om fotbolls-EM och Pär Lernström:

Fotbolls-EM 2024 har pågått sedan den 14 juni och avslutas med sin stora final den 14 juli. Finalen sänds på TV4 och vi kan med största sannolikhet förvänta oss att det blir just Pär Lernström som leder finalen. Programledarkollegan Frida Nordstrand hade nämligen skickats iväg som reporter i samband med semifinalen mellan Frankrike och Spanien.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL