Därför fick Gusten Dahlin inte leda fotbolls-EM: ”Hade velat göra det”

Därför fick Gusten Dahlin inte leda fotbolls-EM: ”Hade velat göra det”

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
02 juli 2024 kl. 08:12

TV4:s svar på profilens oväntade frånvaro

Många finner det anmärkningsvärt att Gusten Dahlin inte är med i studion under fotbolls-EM. Nu svarar TV4 på kritiken.

Fotbollsentusiasten och programledaren Gusten Dahlin, 34, leder inte bara en av Sveriges största fotbollspoddar, Tutto Balutto, han har även lett både EM-kval- och Champions League-sändningar på TV4. Under fotbolls-EM hade många förväntat sig att se honom leda studion, men detta gör istället Pär Lernström, 43, som vanligtvis inte arbetar med sport.

Därför fick Gusten Dahlin inte leda fotbolls-EM: ”Hade velat göra det”
Pär Lernström och Frida Nordstrand i EM-studion. Foto: TV4.

Så motiverar TV4 att Pär Lernström leder EM-studion istället för Gusten Dahlin

Under gruppspelet och de första åttondelsfinalerna har Gusten Dahlins frånvaro i EM-studion 2024 känts som elefanten i rummet. När han under gårdagen gästade Fotbollsmorgon sade han följande om saken: 

– Det är väl ganska många hundra procent roligare att göra det här mästerskapet [än VM i Qatar], både vad gäller omständigheterna men också rollen som jag kan iklä mig. Om jag hade fått bestämma så hade ju jag programlett studion, det är ju det jag hade velat göra. Men nu är det inte jag som bestämmer, så då är det bara att gilla läget. Och det är ju ett läge som är svårt att ogilla, att åka runt och rapportera det man ser från ett europamästerskap, det är jävligt lyxigt.

I en intervju med Expressen har Johan Cederqvist, sportdirektör på TV4, kommenterat petningen av Gusten Dahlin i studion. Han menar att han förstår Gusten Dahlins ord i Fotbollsmorgon

– Det är en väldigt ambitiös och duktig kille, och i och med att han varit programledare för Champions League-studion hela året så förstår jag helt hans tanke.

Så hur kommer det sig att man låter Pär Lernström leda sändningarna framför Dahlin? Cederqvist går inte in på detalj men menar att det är bättre för den större bilden.

– Det är inte alltid det absolut bästa för varje enskild individ men det som vi tror är bäst för helheten, säger han. 

Gusten Dahlin har inte velat kommentera sitt uttalande närmare. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL