Advokaten säsong 2 – Då släpps fortsättningen

"Advokaten" säsong 2 – Då släpps fortsättningen

Uppdaterad 03 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 29 april 2020 kl. 12:04

Snart kommer "Advokaten tillbaka"

Författaren Jens Lapidus med flera står bakom serien "Advokaten" med Alexander Karim i huvudrollen. Nu meddelar Viaplay att "Advokaten" säsong 2 snart släpps.

TV-serien "Advokaten" är en originalserier av Viaplay och handlar om försvarsadvokaten Frank och hans syster Sarah. Som barn bevittnade de deras föräldrars död och när Frank får reda på att deras mördare är en viktig klient på advokatfirman som han arbetar på blir han besatt och kräver hämnd.

Advokaten är en svensk kirminalserie producerad av SF Studios i samarbete med TV3 och Viaplay. Författaren och juristen Jens Lapidus, som bland annat skrivit boken Snabba Cash, står bakom idén till projektet. Tillsammans med Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth, vars tidigare verk bland annat inkluderar Bron och Den fördömde, utvecklade han karaktärerna och historien till manusförfattarna på SF Studios.

Detta vet vi om den andra säsongen av "Advokten".

Advokaten Frank (Alexander Karim) har just släppts ur häktet och vill börja leva ett vanligt liv – men det förflutna vägrar att släppa taget. En chockerande upptäckt gör att han tvingas samarbeta med sin värsta fiende Thomas Waldman (återigen spelad av den danska stjärnan Thomas Bo Larsen) och sanningen för honom djupt ned i ett ruttet, danskt rättssystem. Men hur länge kan två ärkefiender förbli vänner? Och vem ska göra det sista draget i ett spel som visar sig vara farligare än någon kunnat ana?

Alexander Karim säger följande om sin roll:

– Jag sa att rollen som Frank i säsong ett var min mest givande roll hittills men har nu ändrat mig: Frank i säsong två är min mest givande roll hittills.


– Jag är så glad att tittarna omfamnade den första säsongen och det ska bli fantastiskt att snart få dela den nya säsongen med alla som följt serien. Jag kan till och med våga lova att fortsättningen blir ännu mer spännande.

När kommer "Advokaten" säsong 2?

Den första säsongen av Advokaten blev Viaplays mest streamade serier 2018 och väckte ett enormt gensvar hos den svenska publiken. Därför har vi givetvis länge undrat när en uppföljare planeras släppas. Nu har vi äntligen fått besked.

Det är nämligen klart att både Viaplays nya serie Maskineriet, med bland andra Jakob Eklund i rollerna, och den nya säsongen av Advokaten släpps samma dag – den 24 maj 2020. Och visst längtar vi!

UPPDATERING:

NENT Group har istället valt att lansera Advokaten säsong 2 redan den 10 maj.

Har du sett de första avsnitten av Advokaten?

NÄSTA ARTIKEL