9 filmer för dig som älskar John Wick

9 filmer för dig som älskar John Wick

Filmtopp
26 mars 2023 kl. 14:03

Actionkalas för hela slanten

Nu härja Baba Yaga på biograferna på nytt i "John Wick: Chapter 4". Med detta i åtanke passar vi på att tipsa om 9 filmer för dig som älskar John Wick och helt enkelt inte kan få nog av snygga actionscener.

Keanu Reeves är tillbaka på biograferna med vår tids mest älskade actionserie – John Wick! I den fjärde filmen går han loss som aldrig tidigare förr och fightas sig igenom horder av hundratals blodtörstiga underhuggare. Kommer han någonsin att få sin frihet? Vem vet!

MER LÄSNING: Så bra är John Wick 4!

För att hylla en av tidernas bästa actionserier passar vi på att lista nio stycken filmer för dig som älskar John Wick. Vi har valt att fokusera på relativt nya tips och inte de helt mest självklara. Vrålsnygga favoriter som Mad Max: Fury Road och The King's Man får helt enkelt stå åt sidan. Vår förhoppning är att du hittar några tips du helt enkelt inte har sett.

9 filmer för dig som älskar John Wick

The Night Comes for Us
Foto: Netflix

The Night Comes for Us (2018)

Regi: Timo Tjahjanto
Med:
Iko Uwais, Joe Taslim, Julie Estelle m.fl.

När gangsterorganisationen Triadens skickligaste lönnmördare Ito (Joe Taslim) sviker ett uppdrag och räddar en liten flickas liv, blir han plötsligt deras främsta måltavla. En hans rivaler, Arian (Iko Uwais), förgör allt i sin väg i hopp om att vara den första som når till Ito.

Redan i första scenen går det att urskilja filmens själ och ana hur de närmaste två timmarna kommer att vara. Det är rått, det är brutalt, fåordigt, tunga vapen och ljudeffekter i överflöd.

Här streamar du: The Night Comes for Us (2018)

The raid
Foto: PT Merantau Films

The Raid I & II (2011, 2014)

Regi: Garath Evans
Med:
Iku Uwais, Yayan Ruhian, Ray Sahetapy m.fl.

Ett SWAT-team planerar att infiltrera ett bostadshus i Jakartas slum fyllt av stadens farligaste gangsters och mördare ledda av den ondskefulle ledaren Tama. Metodiskt tar de sig genom huset - våning för våning - tills de upptäcks av Tamas hantlangare. Snart är jägarna bytet och de i teamet som fortfarande lever måste ta sig igenom en hord av blodtörstiga gangsters för att en gång för alla sätta stopp för Tamas skräckvälde.

Ett dubbeltips som är perfekt för dig som älskar John Wick. Båda The Raid-filmerna bjuder på urläcker action i överflöd.

Här streamar du: The Raid I & II (2011, 2014)

Gunpowder Milkshake. Foto: Netflix
Foto: Netflix

Gunpowder Milkshake (2021)

Regi: Navot Papushado
Med:
Karen Gillan, Lena Headey, Carla Gugino m.fl.

Sam (Karen Gillan) jobbar till vardags som en yrkesmördare och är mycket bra på sitt jobb. Det är en yrkesbana där hon följt i sin mammas fotspår. Mamma Scarlet (Lena Headey) försvann dock för femton år sedan i samband med att hon och dottern satt och drack milkshake på en diner.

Därefter tog Nathan (Paul Giamatti) och en grupp yrkeskriminella som kallas för "Firman" hand om Sam. En dag råkar Sam döda sonen till en person som Firman absolut inte vill korsa väg med. Det leder till att hennes trådar till Friman klipps av och hon blir en måltavla för både dem och många andra farliga människor som vill åt henne. Lyckligtvis får hon hjälp av kvinnorna i lönnmördargruppen Bibliotekarierna.

Här streamar du: Gunpowder Milkshake (2021)

Atomic Blonde
"Atomic Blonde" är ett måste för alla som gillar John Wick. Foto: Focus Features

Atomic Blonde (2017)

Regi: David Leitch
Med:
Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman m.fl.

I Atomic Blonde spelar Charlize Theron den brittiska MI6-agenten Lorraine, som skickas till Berlin i slutspurten av kalla kriget. Muren är inte många dagar från att rivas och överallt i stadens östra del samlas unga rebeller, som i protest konsumerar den västerländska populärkulturen — symbolen för individens frihet. Hennes uppdrag är att finna en klassificerad lista innan den hamnar i fel händer och på så vis stoppa kriget från att förlängas. Men Berlin är en lömsk stad där ingen går att lita på. Actionsekvenserna är intensiva och väldigt autentiska, mycket tack vare utsökta panoreringar.

Här streamar du: Atomic Blonde (2017)

Nobody
Foto: Universal Pictures

Nobody (2021)

Regi: Ilya Naishuller
Med:
Bob Odenkirk, Connie Nielsen, Christopher Lloyd m.fl.

Det kanske mest självklara tipset på listan – Nobody är ett måste för alla som älskar John Wick. Skriven av Derek Kolstad, mannen bakom John Wick-filmerna, finns det till och med potential till en crossover! I vilket fall. Nobody handlar om en till synes vardaglig förortsfarsa, som bär på en våldsam hemlighet. En dag, efter ett inbrott, vaknar något inom honom till liv.

Här streamar du: Nobody (2021)

Extraction
Foto: Netflix

Extraction (2020)

Regi: Sam Hargrave
Med:
Chris Hemsworth, Randeep Hoda, Ryder Lerum m.fl.

Ovi Mahajan (Rudhraksh Jaiswal), sonen till den största knarkkungen i Mumbai, kidnappas. Legosoldaten Tyler Rake (Chris Hemsworth) skickas in för att leda fritagningen. När fritagningsplanen går om intet får han hela stadens poliser och gangstrar efter sig.

Handlingen i Extraction är inledningsvis så generisk den kan bli. Under den första kvarten, när denna handling presenteras i stora drag, undrade jag om jag verkligen skulle orka mig igenom hela filmen. Sedan tog filmen fart av bara helvete. Två timmar senare sitter jag andfådd och konstaterar att detta är en av de bästa actionfilmerna jag sett på flera år.

Här streamar du: Extraction (2020)

Hardcore Henry
Foto: STXfilms

Hardcore Henry (2015)

Regi: Ilya Naishuller
Med:
Sharlto Copley, Tim Roth, Haley Bennett m.fl.

Hardcore Henry är berättad med ett så kallat förstapersonsperspektiv, ett format som känns ingen från diverse TV-spel. Genom den råa actionfilmen sker allt utifrån huvudpersonen Henrys ögon för oss, en soldat återuppstådd från de döda. Han vaknar upp i en vattentank och får förklarat för sig hur han har blivit räddad genom att bli uppbyggd som en cyborg. En supersoldat med mänsklig vävnad och med maskindelar i sin kropp. Men rekonstruktionen skapar en stor bieffekt, Henry saknar minne från sitt tidigare liv. Därmed inleds en actionkavalkad av sällan skådat mått!

Här streamar du: Hardcore Henry (2015)

Dredd
Stenhård action och svettiga bataljer. Dredd är ett måste för den som älskar John Wick. Foto: UIP

Dredd (2012)

Regi: Pete Travis
Med:
Karl Urban, Olivia Thirlby, Lena Headey m.fl.

Vi befinner oss i framtidens USA. Längs med östkusten, från Boston till Washington DC, sträcker sig Mega City One, en våldsam plats där de kriminella regerar på gatorna. Den enda officiella makten finns hos stadspolisen, de så kallade "judges", som är en kombination av domare, jury och bödel. Den mest fruktade av dem är Dredd. Det är till honom det livsfarliga uppdraget går - att befria staden från drogen Slo-Mo, en drog som för användarna att uppleva verkligheten i ett tempo som bara är en bråkdel av det normala.

Stenhård action där Karl Urban – känd från bl.a. The Boys – totalt förgör stadens ligister. Mycket bättre än 90-talsfilmen med Sylvester Stallone i huvudrollen.

Här streamar du: Dredd (2012)

Kate är en av 9 filmer för dig som älskar John Wick
Foto: Netflix

Kate (2021)

Regi: Cedric Nicolas-Troyan
Med:
Mary Elizabeth Winstead, Woody Harrelson, Michiel Huisman m.fl.

När en skoningslös yrkesmördare i Tokyo förgiftas under sitt sista uppdrag någonsin har hon mindre än 24 timmar på sig att hitta vem som ligger bakom – och utkräva hämnd.

Pang på! Här är det total actionfrenzy som råder i drygt 100 minuter. Sjukt snyggt och underhållande från första sparken till sista skottsalvan. Absolut noll hjärngympa, bara adrenalin.

Här streamar du: Kate (2021)

Detta var vår lista med filmer för den som älskar John Wick-filmerna. Hoppas att du hittar den perfekta filmen att streama i kväll!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL