Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

3 nya skräckfilmer som skrämmer skiten ur dig!

Sebastian Håkansson | Nyhet
19 maj 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
19 maj 2017

På senare tid har det, om möjligt, skett ett litet trendbrott inom skräckfilmsgenren. Det har äntligen börjat dyka upp riktigt bra produktioner på biograferna. Fjolårets Don't Breathe och årets stora snackis Get Out är två exempel. Skräckgenren är annars en kategori som inte står speciellt högt i kurs bland filmkritikerna, och brukar illustreras med svaga betyg

De ovan nämnda exemplen är ett par undantag och kanske ett tecken på att skräckgenren är på gång igen.

Vilka nya skräckfilmer har vi då på gång?

Bioaktuella Alien: Covent, som fått en helt okej kritik, klassas också som en typ av skräckfilm på IMDB och SF Bio.

Filmtopp har tagit en titt in i spåkulan och vaskat fram tre nya skräckfilmer, som inte haft premiär i Sverige ännu och kanske kommer någon av dessa att kunna bli till en ny favorit?

The Bride (2017)

Stillbild från skräckfilmen "The Bride"

The Bride är en rysk skräckfilm, vars trailer figurerat flitigt på diverse sociala medier. Filmen hade premiär den 19 januari i Ryssland.

Annabelle: Creation

Bild på dockan "Annabelle"

Flera år efter den tragiska döden av deras lilla flicka, öppnar en dockmakare och hans fru upp sitt hem för en nunna och ett par flickor från ett barnhem. Men snart blir de måltavlan för dockmakarens besatta skapelse, Annabelle.

Annabelle: Creation (som skulle kunna kallas för Annabelle 2) är den andra filmen om den söta dockan. Filmen regisseras av svensken David Sandberg, som tidigare gjort Lights Out.

Filmen förväntas få premiär i september.

IT (2017)

It

Pennywise är en känd skräckfigur som tar formen av en fruktansvärd clown för att torterar ett kompisgäng under uppväxtåren, för att senare återkomma när de är vuxna. Filmen bygger på en bok av Steven King och är vidare en remake av en mini-serie från 1990. I den spelade Tim Curry Pennywise, men i bioversionen ser vi Bill Skarsgård i rollen.

Vilka av dessa nya skräckfilmer ser du mest fram emot?