Hero gradient image

Avengers: Age of Ultron bojkottas i 193 tyska städer

Eric Diedrichs | Nyhet
28 april 2015
Eric Diedrichs | Nyhet
28 april 2015

I 193 tyska småstäder med sammanlagt 686 biosalonger bojkottas den Disneyproducerade Marvel-filmen Avengers: Age of Ultron med stjärnskådespelare som Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr. och Mark Ruffalo i rollerna. Detta på grund av att Disney kräver en högre hyresavgift på sin nya storfilm. Den sedvanliga hyresavgiften ligger på från 47,7% av biljettintäkterna medan avgiften för Avengers ligger på 53% av biljettintäkterna.

Även om den procentuella ökningen kan verka marginell så uppger det tyska biobolaget I.G. Nord:s talesman att ytterligare en ökning av biopriserna kan försätta mängder med biografer i konkurs.

När jag läser detta blir jag förbannad. Vad är det Disney håller på med? Om Disney börjar höja priserna så kommer andra bolag snart göra det med. Det är redan löjligt dyrt att gå på bio och ännu en biljetthöjning kommer att försvåra situationen för privata biografer. Vi har hamnat i en märklig biobubbla där bioupplevelsen blir allt mer och mer övervärderad. För mig är dessa tyska biografägare de hjältar filmvärlden behöver, inte giriga Disney-producenter.

Gilla Filmtopp.se på facebook och twitter för fler vassa nyheter, recensioner och intervjuer!